Exclusieve postzegels EO-programma Rail Away

Advertentie

Dubbel feest voor hét tv-programma over treinen

Niet alleen Postnl brengt treinzegels uit, ook de EO. Voor alle postzegelverzamelaars, treinliefhebbers én fans van Rail Away is er goed nieuws: vanaf vandaag is de postset van Rail Away te bestellen. Met een exclusieve oplage is deze postzegel een echte collectorsitem. In de set zitten vijf postzegels en vijf maxikaarten. En het is extra feest: want gisteravond werd ook bekend dat Rail Away in de top 10 tussenstand zit voor de Gouden Televizier-Ring.

Al vele jaren genieten honderdduizenden kijkers van Rail Away. Dit jaar was zelfs de 200e uitzending en nu is de bijzondere postset te bestellen. Van stoomlocomotief tot sneeuwtrein; verschillende treinen zijn te bewonderen op de kaarten en postzegels. De beperkte oplage van de postzegels is te bestellen via post.nl/webshop.

Gouden Televizier-Ring

Rail Away is op het goede spoor om de Gouden Televizier-Ring te winnen. Gisteren werd bekend dat het programma in de tussenstand top 10 zit. Al ruim 23 jaar is Rail Away op tv en niet meer van de buis weg te denken. Het programma met de sfeervolle muziek, rustgevende stem en prachtige vergezichten kent een brede schare fans die blijven hangen bij deze ultieme slow-tv. Stemmen kan nog t/m maandag 23 september 8.00 uur via televizier.nl/ring.

Treinen

Op de achtergrond van de postzegelvel is de Agawa Canyon Tour Train in Canada te zien. Deze reis werd gefilmd in de herfst van 2012. Deze periode wordt daar ook wel de “Indian summer” genoemd, wanneer de bladeren zich in herfstkleuren tooien.

Trem Turistico | Brazilië

Op de eerste postzegel staat de “Maria Fumaca” (rokende Maria) en zagen we in de uitzending van 8 augustus 2016 tijdens de Olympische Spelen in Brazilië. Deze trein legde de route São João del-Rei – Tiradentes af.

 

 

Trein van de Rhätische Bahn | Zwitserland

In februari 2017 zagen we de route Chur – Arosa in kanton Graubünden. De Rhätische Bahn in Zwitserland is in 1888 opgericht door de Nederlander Willem Jan Holsboer. Leuk weetje: zijn verhaal over de bouw van de spoorlijn Landquart-Davos was onderwerp van een EO-documentaire in 1995. Deze documentaire was een aanleiding voor de start van de serie Rail Away.

 

Berchtesgadener Land Bahn | Duitsland

Op de derde postzegel zien we de trein die reed vanaf Freilassing op de route Prien – Freilassing – Berchtesgaden in Beieren. Deze trein was voor het eerst te zien in een uitzending in december 2015.

 

 

Santa Theresatram | Brazilië

Deze trein in Rio de Janeiro is een echte toeristentrekker. De route is de verbinding van het centrum van Rio met de wijk Santa Theresa en werd uitgezonden in mei 2016, tijdens de Olympische Spelen in Brazilië.

 

 

Stoomtrein Furka Pas | Zwitserland

Deze stoomtrein rijdt op de route Fluëlen-Andermatt-Furka en Furka-Zermatt-Matterhorn. De eerste route werd uitgezonden in 2014. De tweede route was de 200e aflevering van Rail Away en werd begin dit jaar uitgezonden.