Eurostar record aantal passagiers

Advertentie

Eurostar e300 trein nieuwHet bedrijf kijkt uit naar de introductie van haar nieuwe treinvloot.

Het tweede kwartaal van 2015 breekt het record van het grootste aantal passagiers ooit vervoerd met Eurostar in een kwartaal.

Tot nu toe meer dan 88.000 verkochte tickets voor de nieuwe, heel het jaar door Zuid-Frankrijk dienst.

Bij Eurostar, de hoge snelheidstreindienst tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland, trekt men vandaag een champagne fles open. Zij hebben het hoogste aantal passagiers ooit vervoerd met de Eurostar, met meer dan 2.8 miljoen klanten die in het tweede kwartaal van 2015 tussen het VK en het vasteland van Europa reisden. Dit vertegenwoordigt een jaarlijkse groei van 3 % passagiers. Het zakenreizen verstevigde zich zelfs met een toename van 10 %. Maar de nieuwe verbinding met Zuid-Frankrijk mag er ook wezen zij zorgt voor sterke verkoop van reizigers naar de zon. Het tweede kwartaal van het jaar werd gekenmerkt door de introductie van de nieuwe, heel het jaar door een directe dienst naar het Zuiden van Frankrijk die in mei 2015 gelanceerd werd. Het traject dat tussen London, Lyon, Avignon en Marseille loopt, spreekt tot de verbeelding van de reizigers met tot op de dag van vandaag meer dan 88.000 verkochte tickets. De sterke ticketverkoop voor deze route is te danken aan de aanhoudende lokroep van de Middellandse Zee en de Provence die voor Britten de typisch Franse vakantie-ervaring biedt. Maar niet alleen de Zon is een trekpleister, ook de tickets voor alle skiplaatsen van Eurostar, inclusief een directe dienst naar Bourg St. Maurice met een verbindingsdienst naar Geneve en de Zwitserse Alpen gingen vorige week in verkoop omdat veel passagiers hun wintervakanties beginnen te plannen.

Nieuwe vloot van treinen later op het jaar in dienst

Gelet op het record aantal passagiers dit jaar, is Eurostar verheugd dat haar nieuwe treinvloot in de laatste ontwikkelingsfase is. De 17 nieuwe e320 treinen, die een snelheid kunnen halen van 320 km per uur, hebben verhoogde zitcapaciteit, zijn gepland voor het einde van het jaar en de eerste vernieuwd gerestylede en omgevormde treinen van de huidige vloot (gekend als de e300) zullen in de komende weken op de rails te zien zijn.
De nieuwe treinen, die een nieuw interieur hebben, zijn gecreëerd door het wereldbefaamde Italiaanse designhuis, Pininfarina, inclusief Wi-Fi verbinding en geavanceerde passagiersinformatie, zijn ze klaar om de reiservaring van de passagiers te veranderen.
Nicolas Petrovic, Chief Executive van Eurostar, zei:
“Gedurende de laatste drie maanden hebben we meer passagiers vervoerd dan in elk ander kwartaal. Met een onophoudelijke hoge vraag voor onze diensten kijken we uit naar de komst van onze nieuwe treinen. De combinatie van het allernieuwste design, onovertroffen comfort en 20 procent extra zetels, maakt dat we goed voorbereid zijn om tegemoet te komen aan de groeiende vraag, want passagiers verkiezen steeds vaker een hogesnelheidstrein boven het vliegtuig.” Informatie over tickets hier klikken.Eurostar personeel