EUROSTAR rechtstreeks tussen Londen en Lyon, Avignon en Aix-en-PROVENCE

Advertentie

De internationale hogesnelheidstrajecten in Europa breiden zich langzaam maar zeker uit. Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Europese vasteland met het Verenigd Koninkrijk verbindt, lanceert vandaag een rechtstreekse verbinding tussen Londen en Lyon Part Dieu, Avignon TGV en Aix-en-Provence TGV. Deze eerste reis geeft het startschot voor een test van twee maanden voor een nieuwe dienst en loopt tot en met 29 juni.
Deze nieuwe dienst rijdt wekelijks (elke zaterdag) van Londen naar de Franse stations – met een stop in Rijsel om de nodige controles te kunnen uitvoeren tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk. Deze dienst spreekt niet alleen Britse liefhebbers van het zuiden van Frankrijk aan, maar is ook bedoeld voor Fransen die de Britse hoofdstad willen ontdekken of herontdekken.
Eurostar is de grootste vervoerder voor personen door de Kanaaltunnel in Europa en heeft sinds de start van zijn diensten in 1994 het Europese vasteland dichter bij het Verenigd Koninkrijk gebracht, en heeft zo de relaties en reizen van stadscentrum naar stadscentrum vergemakkelijkt. In 2002 lanceerde Eurostar een directe verbinding tussen Londen en Avignon in de zomer. Deze dienst kent tot op vandaag een groot succes. Om een mogelijk uitgebreider aanbod uit te werken in 2015 test Eurostar deze lente, twee maanden lang, deze nieuwe dienst uit met nieuwe stations.