EUROSTAR onthulde de nieuwe e320

Advertentie

Eurostar e 320s
De nieuwe Eurostar e 320 gebouwd door Siemens

De nieuwe Eurostar e320 werd gisteren, donderdag 13 november 2014, voorgesteld in station St Pancras International aan het groet publiek. Binnen één jaar gaat de e320 gaat onder het kanaal door naar het Vaste land van Europa.
De laatste twee decennia heeft Eurostar reizen door de Kanaaltunnel grondig hervormd door een vlotte, naadloze verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland aan te bieden. Aangezien reizigers voor korteafstand reizen steeds vaker hogesnelheidsverbindingen verkiezen boven het vliegtuig, heeft de toenemende vraag een hoogtepunt bereikt en is het bedrijf klaar voor verdere uitbreidingen binnen Europa. Op de vooravond van zijn 20ste verjaardag stelde Eurostar zijn nieuwe ultramoderne e320 trein voor het eerst aan het grote publiek. De e320 gaat volgens de planning eind 2015 in dienst. Tegelijkertijd kondigt Eurostar aan dat het zijn vloot uitbreidt met nog eens zeven nieuwe e320 treinen. Aangezien de eerste tien e320 treinen, die oorspronkelijk besteld werden, zich intussen in de laatste productiefase bevinden, telt de vloot nu een totaal van zeventien nieuwe treinen.
Naast de hoofdverbindingen tussen Brussel, Lille en Parijs biedt Eurostar vanuit Londen diverse andere bestemmingen aan, onder andere de Franse Alpen, de Zwitserse Alpen en Genève. In mei 2015 lanceert Eurostar een gloednieuwe directe treinverbinding tussen Londen en de Provence. Die verbinding zal het hele jaar door rijden, met tussenstops in Lyon, Avignon en Marseille. In 2016 volgt een rechtstreekse verbinding tussen het centrum van Amsterdam via Brussel naar hartje Londen, met tussenstops in Antwerpen, Rotterdam en Luchthaven Schiphol.
De komst van de e320 kondigt de nieuwe generatie Eurostar-diensten aan
De introductie van de e320 vormt een enorme vooruitgang voor de internationale sector van hogesnelheidsverbindingen. Omdat deze treinen door Siemens gebouwd zijn op een op maat gemaakte specificatie zijn ze ‘interoperabel’, wat betekent dat ze inzetbaar zijn op het hele Europese hogesnelheidsnet met zijn verschillende signalisatiesystemen. Dit opent de deur voor de lancering van een aantal nieuwe directe verbindingen tussen het Verenigd Koninkrijk en bestemmingen in verschillende hoofdsteden van Europa.

EurostarE320_3De e320 kan 900 reizigers vervoeren, waardoor de capaciteit per trein met 20% toeneemt, en haalt een snelheid van 320 km per uur. De buitenbekleding en het interieur is vormgegeven door Pininfarina, het legendarische Italiaanse designhuis dat wereldvermaard is vanwege zijn iconische auto-ontwerpen. De nieuwe Eurostar-trein heeft allerlei innovatieve functies die erop gericht zijn de energie-efficiëntie te verhogen en de reizigerservaring te verbeteren.

Omdat Eurostar het belang van connectiviteit voor reizigers erkent, zal het zijn vloot uitrusten met wifi in de hele trein. Dit stelt reizigers in staat om tijdens hun reis te e-mailen, chatten en twiteren. Het nieuwe wifiportaal zal informatie en entertainment bieden met live nieuws- en weerberichten, alsook een volledige selectie gidsen over de bestemmingen.
Ook bied de e320 zijn reizigers meer ruimte per zitplaats aan. Alle zitplaatsen zijn uitgerust met een stopcontact en een USB-poort. Ook zakenreizigers zullen genieten van een maximum aan comfort in een omgeving die zorgvuldig ontworpen is met als doel reizigers beter te kunnen laten werken en een relaxerend reis aan te bieden. Vrijetijdsreizigers zullen ook grote verbetering zien aan boord van de e320: een barrijtuig dat een nieuw ontwerp kreeg, ergonomische ontworpen terug kantelende stoelen en een grotere bagageruimte.

Nicolas Petrovic geeft tekst en uitleg:
“Over de laatste twintig jaar zijn we pioniers geworden doordat we de twee uitersten van de Kanaaltunnel via een hogesnelheidsverbinding met elkaar verbonden hebben en zo ook de vanden tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk met elkaar te verbinden. Onze 20ste verjaardag is een mijlpaal voor ons bedrijf en markeert de volgende fase van groei en expansie. Met deze substantiële investering in onze treinen, in de ervaring in de trein en in onze stations, kunnen onze reizigers een veelbelovende toekomst tegemoet kijken.”

Eurostar e320Om zijn twintigste verjaardag te vieren, organiseert Eurostar de komende twee weken allerlei evenementen aan boord van zijn treinen en in het station: cadeaus, speciale evenementen en “golden tickets” als verrassing voor zijn klanten. Daarnaast lanceerde Eurostar speciaal voor zijn verjaardag een promotie die loopt van 13 tot en met 24 november. Tijdens deze periode kunnen reizigers vanaf € 69 een heen- en terug ticket kopen in Standard en vanaf € 179 in Standard Premier voor een reis die plaatsvindt tussen 5 januari tot en met 12 februari 2018. Een ritje met de nieuwe e320.