Eurostar na de Brexit

Advertentie

Eurostar, die volgende week haar 25 jarige bestaan viert, zal gewoon volgens de plannen onder het Kanaal door blijven rijden naar Londen. Daar er veel vragen zijn rond het reizen na de brexit zetten wij (Eurostar website) alles wat Eurostar betreft op een rijtje.

Wat betekent de brexit voor Eurostar?

Eurostar verwacht dat de treinen na de brexit volgens de gebruikelijke dienstregeling zullen rijden. Eurostar werkt nauw samen met haar partners, regeringen en grensautoriteiten aan weerszijden van het Kanaal om ervoor te zorgen dat de diensten gewoon kunnen voortzetten, of er nu een akkoord komt tussen de EU en het VK of niet?

Heb ik een visum nodig om na de brexit ?

Voor een kort bezoek aan het VK heb je geen visum nodig. Britse burgers mogen zonder visum naar EU-lidstaten reizen, zelfs in een ‘no-deal’ scenario, voor reizen van maximaal 90 dagen.

Kan ik nog steeds reizen met mijn identiteitskaart?

EU-identiteitskaarten blijven voorlopig geldig voor reizen naar het VK. Het is nog niet bekend of dit ook nog het geval zal zijn na de introductie van een nieuw immigratiesysteem op 1 januari 2021.

Zijn er wijzigingen in de reisdocumenten nodig?

Mocht het VK de EU verlaten zonder een deal, dan moeten paspoorten en identiteitskaarten zes maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst op de bestemming. Meer informatie van de Nederlandse overheid over reizen na de brexit is hieronder te vinden.

Kan ik nog altijd mijn Europese ziekteverzekeringskaart ?

De Europese ziekteverzekeringskaart geldt mogelijk niet meer na de brexit. Zorg voor je vertrekt dat je een degelijke reisverzekering hebt die ook ziekte dekt. Lees ook zeker goed de polisvoorwaarden, want sommige verzekeringen dekken niet al bestaande medische aandoeningen.
Alle adviezen van de Nederlandse overheid over reizen na de brexit, en over de benodigde documenten en de douanevoorschriften vind je hieronder of op de website.

Foto:Treinennieuws.nl