Eurostar/Hispeed profiteert van de IJslandse aswolk

Advertentie

De aswolk die de vulkaan op IJsland uitspuugt, nadert het Europese continent weer. England is weer het eerste land dat haar luchthavens moet gaan sluiten. Men moet dus weer alternatieven gaan zoeken om naar dit eiland te komen. Voor de Eurostar is dit een uitstekende zaak. De tickets die op het laatste moment gekocht worden maken de treinen vol en behoren tot de duurste categorie. Welke luchthavens dicht gaan is op dit moment nog niet helemaal bekend, maar met de Eurostar naar Londen is een makkie. Eerst met de Thalys naar Brussel Zuid en overstappen op de tunneltrein. Vorige maand lazen wij nog dat Eurostar een betere bezettingsgraad in haar treinen had, dan dezelfde tijd vorig jaar. De extra boekingen bij de vleet. Zij zetten zoveel mogelijk extra treinen in. Ook de website van Hispeed en Eurostar heeft meer bezoekers. Dus wil of moet u naar Engeland denk eens aan de trein, maar dat verwachten wij al van u als treinennieuws.nl lezer.

3 Comments

  1. Het valt op dit moment nog wel mee (zondagavond), tijdens de vorige aswolk was er een enorme stijging (lees verdubbeling). Ook toen het luchtruim weer geopend werd, bleef de vraag nog een aantal dagen groot, dit ivm volgereserveerde vluchten. Nu wordt er nog gevlogen op Londen. Als Londen plat gaat, zal de verkoop waarschijnlijk wel toenemen. Al is het onaannemelijk om te verwachten dat de sluiting weer 4,5 dag op zich laat wachten.

  2. Inmiddels zijn Rotterdam, Schiphol en Londen gesloten.

    Als ik naar Berlijn zou moeten deze week zou ik mooi de trein genomen hebben. Vorige keer werd er ook elke 5 uur gezegd dat het open zou gaan en er werd steeds verlengd…….

    Zeker voor het onzekere, al kan de tunnel ook 3 uur gesloten worden bij een brandje 🙂

  3. Dat doen ze met een 5 daagde verwachting in GB een stuk beter. Gisteren hoorde ik een woordvoerdster nog zeggen dat in NL geen problemen werden verwacht. Vorige keer kwamen ze achteraf tot de conclussie dat de regels te streng werden toegepast, dus ik denk dat het sowieso minder lang gaat duren.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.