EUROSTAR: een hogere omzet en een groter aantal passagiers

Advertentie

Omzet steeg met 6% vergeleken met het voorgaande jaar. De 9,7 miljoen reizigers, is een stijging van 2% met een vrijetijdsmarkt die het goed blijft doen. Olympische Spelen van London 2012 bieden mooie gelegenheid om hogesnelheidsreizen per trein te bevestigen als de beste keuze om naar Londen te reizen.
Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Europese vasteland verbindt met het Verenigd Koninkrijk, meldt voor 2011 een stevige vooruitgang met een aanhoudende groei in zowel het aantal passagiers als in de omzet. Dit is een bemoedigend resultaat gezien de hoge infrastructuurkosten die horen bij een internationale spoorwegmaatschappij, o.a. de toegang tot het hogesnelheidsnetwerk en de Kanaaltunnel.
Nicolas Petrovic, CEO van Eurostar, zegt hierover: “Eurostar blijft goed scoren in een economisch moeilijke tijd en groeiende onzekerheid in heel Europa. Eurostar reizen naar Londen worden geboekt door Hispeed.
Stijging van de omzet en passagiers
De totale omzet in 2011 steeg met 6% van 760 miljoen pond naar 803 miljoen pond, met een bijzonder sterke groei in de tweede helft van het jaar. De vrijetijdsmarkt blijft het goed doen. Het aantal passagiers in 2011 steeg met 2% van 9,5 miljoen naar 9,7 miljoen, een gevolg van Eurostars voortdurende zorg voor klantenservice en het groeiende aantal reizigers die hogesnelheidstreinen verkiezen boven korteafstandsvliegen binnen Europa.
2011 telde opmerkelijk meer internationale passagiers van buiten de EU, inbegrepen uit de BRIC-markten (Brazilië, Rusland, India en China), maar liefst 20% meer, ondanks het economisch moeilijk klimaat. Deze passagiers zijn goed voor 9% van alle Eurostarpassagiers, met als belangrijkste niet-Europese markten voor Eurostar in grootte van omvang: de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië.
2012 – een jaar van nieuwe kansen
Londen blijft een populaire bestemming en dat wordt in 2012 nog benadrukt met de Olympische en Paralympische Spelen van 2012. De Spelen van deze zomer worden beschouwd als één van de grootste feesten ter wereld en daar komt ook nog eens het London 2012 Festival bij, met optredens van artiesten uit de hele wereld. Nog een belangrijk evenement dit jaar is het diamanten jubileum (60 jaar op de troon) van de Britse koningin Elizabeth II in juni.
Eurostar voorziet een verhoogde vraag van reizen naar Londen door de verschillende culturele en sportieve evenementen in de Britse hoofdstad deze zomer en zal de hogesnelheidstrein als het beste vervoermiddel voor korteafstandsreizen binnen Europa promoten.
Nicolas Petrovic vervolgt: “Door de voortdurende investeringen in onze service en in ons product blijven onze klanten telkens terugkomen. Door dit vertrouwen hadden we vorig jaar één van onze drukste weekends ooit tijdens het huwelijk van prins William en Kate Middleton, wat onze positie als vervoermiddel bij uitstek tussen het Europese vasteland en Londen nog benadrukte.”
“De combinatie van de Olympische Spelen van London 2012 en het diamanten jubileum van de koningin maken van de Britse hoofdstad één van de ‘hotste’ bestemmingen van de wereld.” Bron en foto: Eurostar