Eurospoor2008 is weer achter de rug

Advertentie

Eurospoor2008 is weer achter de rug, de 16e editie alweer. De bezoeker heeft kunnen genieten van de soms wel hele mooie modelspoorbanen. Al lag het bezoekersaantal lager dan vorig jaar, circa 18.500 spoorliefhebbers bezochten dit jaarlijkse walhalla. Bij veel publieksbeurzen (niet alleen modelspoor) toont het beursbezoek een dalende lijn en daar kan Eurospoor zich ook niet aan onttrekken. Desalniettemin is en blijft Eurospoor in Nederland met afstand het best bezochte en grootste modelspoorevenement. Gezien de centrale ligging is er overigens weinig noodzaak om als bezoeker met de auto naar Eurospoor af te reizen. Met de trein komt u bijna tot aan de voordeur en zo hoort het ook bij treinliefhebbers.
In hal 1 stonden de modelbanen in een ruimtelijke opstelling, zodat men overal goed bij kon. Geen smalle drukke paden maar brede paden om rustig te kunnen lopen maar vooral kijken en te informeren. Nieuwe ontwikkelingen, zoals digitale besturing, maken het modelspoor veel meer toegankelijk en bieden een scala aan extra mogelijkheden dat zonder veel kennis van techniek realiseerbaar is, maar dat moet natuurlijk wel aan het grote publiek gedemonstreerd worden en vooral aan de jeugd. Eindelijk is het kwartje is gevallen bij de firma Modelleisenbahn GmbH (Roco) die op Eurospoor aanwezig was. Het merk Fleischmann valt ook onder de vlag van Modelleisenbahn, zodat de kans groot is dat volgend jaar de bezoekers ook een stand van dit geweldige merk kunnen verwachten. Tot op heden missen we natuurlijkde grote modelspoorfabrikanten. Vertegenwoordigers van Märklin waren overigens wel op Eurospoor! Niet om ons van informatie te voorzien, maar zij bezochten vooral hal 2 in de hoedanigheid van bezoeker met fototoestel om bewijsmateriaal te vergaren waarmee detaillisten aangesproken kunnen worden als ze zich niet aan de door Märklin vastgestelde verkoopprijzen houden. Daar trokken de kopers zich natuurlijk niets van aan. Het is altijd zaak om op de markt de prijzen van de diverse hobbyisten en handelaren te vergelijken, want daar kunnen toch wel (enorme) verschillen in zitten. En…u bent op de markt, dus afdingen mag!
De stand van Beneluxspoor was er ook. Deze virtuele club (Beneluxspoor.net) manifesteert zich regelmatig op beurzen om zich ook eens ouderwets analoog tussen de hobbyisten te begeven en om modelspoordemonstraties te geven. Daarnaast waren ze belast met de organisatie van de minidioramawedstrijd op Eurospoor2008. Op de site van Beneluxspoor kunt u trouwens ook lezen wat de forumleden van Eurospoor vonden en kunt u foto’s bekijken van de minidiorama’s. Op treintjesinfo staat een fotoreportage.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom het evenement? Lees dan Treinennieuws.nl en klik zo nu en dan op de banner van Eurospoor.Hieronder onze kleine fotoimpressie:


Banen, banen en nog eens banen, hier de Z-werk220 modulebaan

foto: Ysbrand van der Veen


 

De kleinste schaal T3 (1:450) een primeur op Eurospoor

 Alle spoorschalen waren aanwezig


 DHL helpt de modelbouwer met mooie nieuwe modellen van Z tot H0

Niet alleen maar treinen

Foto’s  Treinennieuws.nl – Wietze Boersma

1 Comment

 1. De stichting Beneluxspoor heeft elk jaar een testbaan.
  Op deze baan kan een ieder zijn aankoop laten testen.
  Beneluxspoor is in deze onafhankelijk en kan daarom ook een eerlijke test en advies geven.
  Het gebruik van de testbaan wordt gedaan door mensen van Beneluxspoor, de test zelf is gratis.
  Indien het mogelijk is kan een kleine reparatie ook op de stand van Beneluxspoor worden gedaan, Dit is afhankelijk van de drukte en de aard van de reparatie.
  In de meeste gevallen zijn deze reparaties gratis al is er wel een fooienpot op de stand aanwezig.
  Harm

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.