Eurospoor 2007 – 26,27 & 28 oktober 2007

Advertentie

Eurospoor2007, gigantisch internationaal modelspoor evenement – 26, 27 & 28 oktober 2007 in de Jaarbeurs hallen te Utrecht.
Al veertien jaar kunt u jaarlijks het grote modelspoor evenement Eurospoor bewonderen. Er zijn modelbanen die u nog nooit eerder gezien heeft. Kosten nog moeite worden gespaard om vele clubs naar Utrecht te laten komen om u de meest bijzondere en gedroomde modelbanen te tonen. Op Eurospoor ziet u zeker zaken die u nog nooit eerder gezien heeft! Zoekt u een speciaal model of bent u op zoek naar nieuw of gebruikte modelspoor artikelen? Ook dan bent u op Eurospoor op het juiste adres! Geheel modelspoor minnend Nederland concentreert zich op dit mega-evenement op modelspoorgebied dat jaarlijks in de Jaarbeurs te Utrecht plaatsvindt. Ook in 2007 zit dit internationale modelspoor evenement weer boordevol treinen. Die treinen zijn te zien in de vele tientallen miniatuurwerelden. Werelden waarin het spoor fantasie en werkelijkheid met elkaar verbindt.
Dit jaar zullen er meer Engelse modelbanen naar het vasteland laten komen.
Gedroomde spoorbanen die ook dit jaar weer te kijk staan naast de op de millimeter precies nagebouwde bestaande of historische emplacementen.

Eurospoor 2007 – 26 t/m 28 oktober 2007 – Jaarbeurs Utrecht
In het laatste weekend van oktober (27 t/m 29) wordt alweer voor de vijftiende keer jaarlijks terugkerende modelspoor feest gehouden dat Eurospoor heet. Maar liefst op een oppervlakte van 20.000 vierkante meter in de Jaarbeurs in Utrecht zullen meer dan 50 werkende modelspoorbanen van spoorclubs uit binnen- en buitenland te zien zijn. Verder uitgebreide modeltreinverzamelingen, demonstraties op modelbouwgebied, stands van vertegenwoordigers en detaillisten en natuurlijk de zeer in trek zijnde modelspoormarkt van bijna 1 kilometer lengte.

De duizenden kinderen die Eurospoor jaarlijks trekt, komen dit jaar extra aan hun trekken. Er wordt volgens organisator Leo Hendriksen modelspoormateriaal ter beschikking gesteld waarmee ze naar hartelust kunnen spelen en experimenteren. Daarnaast mogen de kinderen bij een aantal clubs ook zelf de baan bedienen.
Tijdens het evenement geven ervaren hobbyisten van de website www.beneluxspoor.net demonstraties. Zo komen leggen van rails, spuiten van wagons in realistische kleuren, het natuurgetrouw maken van bergen en bomen aan bod.
Daarnaast zijn uitgebreide verzamelingen van antieke modeltreinen te zien.
De voorbereidingen zijn in volle gang. ‘Vele buitenlandse modelbanen zijn al geboekt en het belooft een geweldige show te worden. Een van de allermooiste modelbanen die ooit aan Eurospoor hebben deelgenomen, is ‘Lauscha’. Door een prachtig geschilderde achtergrond is veel dieptewerking verkregen waardoor een realistisch effect ontstaat’, aldus Hendriksen.

Laatste nieuws op: http://www.eurospoor.nl/nl/bezoek/express/downloads.html