Eurlings wil groei op spoor stimuleren

Advertentie

Zes intercity’’s, betere aansluiting tussen trein en ander openbaar vervoer en verbetering van het voor- en natransport. Dat zijn maatregelen die minister Camiel Eurlings in wil zetten om groei op het spoor te stimuleren.
In de afgelopen jaren is het openbaar vervoer per spoor harder gegroeid dan verwacht. Het kabinet wil de groei vasthouden en heeft voor deze kabinetsperiode de ambitie om het OV per spoor met 5 procent per jaar te laten groeien.
Hiervoor presenteerde minister Eurlings vandaag het Actieplan ‘‘Groei op het Spoor’’. Voor de realisatie van dit plan heeft hij 200 miljoen euro uitgetrokken. Met diverse maatregelen wil de minister ervoor zorgen dat nieuwe groepen reizigers gebruik gaan maken van de trein en dat huidige gebruikers vaker de trein pakken. De afgelopen maanden heeft Verkeer en Waterstaat met partijen uit de spoorsector, maatschappelijke organisaties, vakbonden, wetenschappers, marketeers en de OV-ambassadeur ideeën verzameld om de groei op korte termijn te kunnen realiseren.

In de afgelopen jaren is het openbaar vervoer per spoor harder gegroeid dan verwacht. Het kabinet wil de groei vasthouden en heeft voor deze kabinetsperiode de ambitie om het OV per spoor met 5 procent per jaar te laten groeien. Hiervoor presenteerde minister Eurlings vandaag het Actieplan ‘Groei op het Spoor’. Voor de realisatie van dit plan heeft hij 200 miljoen euro uitgetrokken. Met diverse maatregelen wil de minister ervoor zorgen dat nieuwe groepen reizigers gebruik gaan maken van de trein en dat huidige gebruikers vaker de trein pakken. De afgelopen maanden heeft VenW met partijen uit de spoorsector, maatschappelijke organisaties, vakbonden, wetenschappers, marketeers en de OV-ambassadeur ideeën verzameld om de groei op korte termijn te kunnen realiseren. 

Lees het hele plan hier. Ook kunt u de brochure “Groei op het spoor” lezen of uitprinten.