Erlebnis Furka-Bergstrecke

Advertentie

Eindelijk is het na meer dan 28 jaar vergaderen, saneren, spoorbouwen, vallen en opstaan dan zover..! Het laatste tracédeel Gletsch-Oberwald werd op 12 augustus 2010. opengesteld voor het treinverkeer. Vanaf dit moment is de Furka-Bergstrecke dan ook voor het eerst wederom geheel berijdbaar.
De Zwitserse uitgeverij AS- Verlag heeft een fascinerend boek uitgeven over deze heropende bergspoorlijn door het Furka -gedeelte in het midden van Europa – in de Gotthard- regio en in het stroomgebied van de rivier Rhone – meer dan 2100 meter boven de zeespiegel, waar de reizigers een adembenemende stoomtrein tocht over de voormalige route van de beroemde Glacier Express kunnen maken. Deze legendarische trein op de Furka kan niet aan de natuurkrachten in de winter blootgesteld worden en rijdt daarom alleen tijdens de zomermaanden. Treinliefhebbers uit heel Europa hebben van 1983 tot heden aan de gerenoveerde 18 km lange Furka berg gewerkt. Met miljoenen euro’s donaties hebben ze hebben ze de droom van deze nostalgische spoorlijn een groot internationaal cultureel erfgoed voor het nageslacht weten te bewerkstellen.
Het boek is door de bekende journalist Peter Kanker gestart met verschillende teksten in twee talen namelijk Duits en Frans. De fotograaf Christof Sonderegger maakte de spectaculaire foto’s van de toeristische omgeving op de Furka en documenteeerde de stoom -operaties in alle facetten van Realp naar Oberwald met indrukwekkende foto’s. De gedetailleerde teksten zijn geschreven door de van ervaren spoorwegen historicus Beat Moser. De lezer leert veel van de informatieve teksten over deze spoorlijn . Tal van excursiesmogelijk heden in de Furka completeren het fascinerende boek en voelt u zich als een Dampfahrt in de voetsporen van de legendarische Glacier Express . Een echte aanrader.
De nieuwe dienstregeling voor 2010 van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke is bekend geworden. Vanaf augustus wordt dit Realp – Gletsch – Oberwald gereden. Dit betekent dat na ruim 25 jaar er voor het eerst weer doorgaande treinen zullen gaan rijden tussen Realp en Oberwald! Om het verwachte grote reizigersaanbod op het deeltraject Gletsch – Oberwald aan te kunnen rijden er 3x per dag speciale pendeltreinen Gletsch – Oberwald – Gletsch.
Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van de VFB Sectie Nederland zullen er speciale edities van het verenigingsblad de Tandstaaf worden uitgebracht en zal er bij onze traditionele najaarsbijeenkomst in oktober een speciaal feestprogramma georganiseerd worden. De VFB Sectie Nederland! nodigt alle leden uit om samen met het bestuur het 4e Lustrum te vieren op zaterdag 30 oktober 2010, in Arnhem met Live muziek, filmbeelden van de opening Gletsch-Oberwald en een hapje en drankje te komen vieren en het 20 jarig bestaan een feestelijk tintje meegeven. De festiviteiten zullen plaatsvinden van 14.00 tot 21.00, men wordt verzocht zich op te geven bij het bestuur en aan te geven met hoeveel personen deelgenomen zal worden. Meer over de festiviteiten op de website van de vereniging en uiteraard in de Tandstaaf! De afgelopen tijd zijn er ook een aantal nieuwe Duitstalige dvd’s naast dit prachtig boek over de Dampfbahn Furka-Bergstrecke uitgekomen. Binnenkort de recensie op treinennieuws.nl te verwachten.
Erlebnis Furka-Bergstrecke
Twee talen Duits / Frans.


208 pagina’s ,

200 foto’s – geheel in kleur.
21 x 27 cm , Stofomslag.
ISBN: 978-3-909111-71-8
Prijs: € 37,50


Online bestellen: AS-verlag