Erik de Zwart ontvangt eerste exemplaar Rail Away Boek

Advertentie

Erik de Zwart ontvangt het boek Rail Away Europe uit handen van schrijver Hans Bouman. Fotograaf van het boek Martin Kers kijkt buiten de foto toe.

Vanmiddag is op het hoofdkantoor van de NS in Utrecht, het boek Rail Away Europe – De mooiste Europese treinreizen, feestelijk gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door Erik de Zwart, naast radiomaker en ondernemer ook fervent treinliefhebber. Al meer dan tien jaar is Erik de stem van Thomas de Stoomlocomotief, de hoofdpersoon uit de bekende televisieserie. Ook is hij voorzitter van de Stichting Mat ’54, die het treinstel 766 van het befaamde treinmodel Hondekop-Vier beheert en laat rijden. “Ik heb alle afleveringen van het EO-tv-programma Rail Away meerdere keren gezien en op DVD in huis en ik voel me zeer vereerd dat ik nu ook dit prachtige boek mag ontvangen,” aldus De Zwart.

Naast de Films, is er nu dus ook een boek over Rail Away en wat voor boek. Een prachtig A4 boek, maar dan wel in de breedte, zodat alle kleuren van de treinen goed uitkomen. Maar liefst 22 treinen uit Europa worden beschreven en zijn gefotografeerd. Tevens werden er landkaartjes bij geplaatst, waar de treintrajecten te vinden zijn. Het zijn fotograaf Martin Kers en journalist Hans Bouman die in de afgelopen jaren heel Europa per trein hebben doorkruist. In schitterende foto’s en boeiende verhalen nemen ze in Rail Away Europe – De mooiste Europese treinreizen, ons als lezers mee langs de allermooiste Europese treintrajecten.
De beschreven trajecten bevinden zich in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Turkije, Zwitserland, Oostenrijk, Engeland, Wales, Schotland, Ierland, Noorwegen en Finland. Kortom een boek dat onder de Kerstboom moet liggen voor iedere Treinenliefhebber zal wij.

Rail Away Europe – De mooiste Europese treinreizen
Martin Kers – fotografie
& Hans Bouman –  teksten

ISBN 9789051944259, 2011
Gebonden 224 pag.
Uitgeverij Van Wijnen – Franeker
Prijs 39,50

Verkrijgbaar in de boekwinkel of op
www.railawayeurope.nl

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.