Erik (de Zwart) heeft zijn “eigen” trein (Update met nieuwe foto)

Advertentie

Onthulling van de Arriva ZLSM trein (Zuid-Limburgse Stoomtrein maatschappij)

Arriva neemt je mee naar 14 bijzondere bestemmingen

Vandaag zaterdag 2 december om 11.00 wordt op station Valkenburg de derde trein van veertien uit de serie Arriva namentreinen onthuld. Het is deze keer de beurt aan de ZLSM trein – de trein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein maatschappij. De onthulling start met een korte presentatie in de stationsrestauratie.

Erik de Zwart, oud-dj en treinliefhebber, hij speelde al vroeg met treinen, is bereid gevonden de onthulling te doen. Hij is ook prominent aanwezig in het interieur van de trein die met foto’s en informatie geheel in de sfeer van de ZLSM is gebracht. Hij onthult op zaterdag 2 december de Arriva namentrein van de bijzondere bestemming, de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij. Arriva onthult in samenwerking met een aantal andere partijen de komende tijd nog 11 andere interieurs van de namentreinen die tot nog toe alleen aan de buitenzijde de naam droegen.

Deze ZLSM trein van Arriva is geheel in stijl van de Miljoenenlijn gebracht met foto’s en informatie over de geschiedenis van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij. ZLSM is een van de organisaties waar vorig jaar een groot aantal online stemmers op hebben gestemd en de stichting is maar al te trots dat de komende jaren dit treinstel van Arriva door de provincie zal rijden.

Na de doop zet de trein om 11.32 vanaf spoor 3 koers naar Schin op Geul- Heerlen en is om 12.00 uur weer terug in Valkenburg.

Bijgevoegd twee foto’s van het aanbrengen van de stickers in het interieur van de ZLSM trein van Arriva (foto’s gemaakt door Jasper Kroese)