Er kan nog een trein komen

Advertentie

er kan nog een trein komenIn deze tijd dat “onze” Nederlandse spoorwegen 175 jaar bestaan en dit jubileum gaat uiteindelijk toch groots gevierd worden, komen er hele mooie boeken en DVD’s uit. Als treinliefhebber wil je natuurlijk alle titels zien. Zo ook het fotoboek “Er kan nog een trein komen”. Een titel die we vele keren hebben gelezen, als we voor gesloten spoorwegovergang bomen stonden te wachten. Spoorwegen, vol techniek en romantiek is een fascineerde wereld. Mijn eerste treinreis was van Rotterdam DP naar Woerden, met een echte stoomtrein. Als jongetje van 8 jaar ging ik vrijdagavond alleen met de “Blokkendoos”, van het internaat waar ik op school zat, naar huis. IMG_0792sOp mijn 14de maakte ik mijn eerste buitenlandse treinreis naar Attendorn in Duitsland. Hoeveel keer ik moest overstappen of “umsteigen” weet ik niet. Duitsland was toen voor mij het treinenland met railbussen en echte grote stoomlocomotieven.
“Er kan nog een trein komen” biedt een grote selectie foto’s die Carel van Gestel de afgelopen veertig jaar heeft gemaakt. Foto’s uit het historische archief van spoorwegfotograaf J.A. Bonthuis en foto’s van machinist Bernd-Jan Kraan bieden interessante uitstapjes. Veelzijdigheid is het kernwoord van dit verrassende fotoboek. De grote variatie aan onderwerpen, de bijzondere invalshoeken en de opmerkelijke contrasten maken dit boek uniek in zijn soort.
Niet alleen de treinen en hun vormgeving is bepaald voor nostalgie. Alles op en rond het spoor draagt een steentje bij en er worden heel wat steentjes gebruikt. De sfeer van de beelden is daarbij afhankelijk van het spel van licht en donker, het moment van de dag, de mensen, het weer en het seizoen
Carel van Gestel is één van de bekendste spoorwegauteurs van Nederland. Als redacteur is hij verbonden aan het tijdschrift Railhobby.
In het boek dat bijna geheel in kleur is uitgevoerd (op zeer oude foto’s na) trek de gehele treingeschiedenis aan je voorbij. Alleen missen wij het Fyra-debacle, maar dat kunnen we ook maar beter gauw vergeten.
Een boek dat u moet hebben in uw collectie. Dus ga direct naar uw boekhandelaar. Bestellen via Treinwebshop.nl kan ook (Als u de kortingscode Treinennieuws gebruikt krijgt u bovendien gratis een klein presentje)

ISBN 9789462580060
Auteur Carel van Gestel
Taal Nederlands
Uitgever: WBOOKS
Aantal pagina’s 168 pag.
Uitvoering Gebonden Hardcover
Formaat 21 x 28 cm
Prijs: € 29,95