Er is er een jarig

Advertentie

HOOFDDORP – Vandaag viert Thomas Cook haar 175-jarig bestaan. Diverse Thomas Cook-medewerkers posten vanmorgen op Facebook de geschiedenis van het bedrijf en schreven daarbij ‘trots om een Thomas Cooker te zijn’. Een zeer korte terugblik op 175 jaar Thomas Cook.
Thomas Cook, die in 1841 begon met het organiseren van tours met de trein in Engeland, heeft zijn reisorganisatie uitgebouwd tot een professionele reisorganisatie met een breed pakket aan Europese en verre vakantiebestemmingen. Hij was een visionair die het reizen voor de gewone mensen mogelijk maakte, zo kwam hij met betaalbare trein- en bootreizen en later met de eerste vliegreizen waarbij een auto te huren was op de bestemming zelf. Hij zorgde voor de traveller’s cheques wat de voorloper was van de creditcard en maakte het mogelijk om all inclusive vakantie te vieren.
In 2001 werd Thomas Cook gekocht werd door het Duitse Condor & Neckermann die kiest voor de naam Thomas Cook AG. Door deze overname verschijnt de naam Thomas Cook ook in Nederland.
Vanaf de allereerste visie, waarin Thomas Cook zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid wilde geven de wereld over te reizen, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een internationaal reisbedrijf met succesvolle vestigingen in vijftien verschillende landen, die elk jaar de vakantie voor 20 miljoen vakantiegangers verzorgen.
Van de eerste visie, om mensen te laten reizen, is Thomas Cook uitgegroeid tot een van de leidende vakantiereizen groepen ter wereld, constant innoveren om klanten te laten reizen en de wereld te laten ontdekken. Een pionier van zijn tijd, Thomas Cook een succesverhaal 175 jaar.

Diverse bronnen en de Thomas Cook Groep