Enkelspoor blijft link (Update)

Advertentie

Inmiddels is het aantal doden opgelopen tot 25. Over de oorzaak is op dit moment niets bekend.

De zwarte doos van een van de treinen die betrokken was bij het Italiaanse treinongeluk is dinsdagavond gevonden. Het dodental is inmiddels gestegen naar 27.

Zojuist verschijnen er berichten op Facebook en maakt 538 melding van een ernstig treinongeluk In het zuiden van Italië waar twee treinen frontaal op elkaar gebotst zijn. Volgens Italiaanse media zijn daarbij al tien doden geteld en vielen er ook tientallen gewonden. Verschillende slachtoffers zitten nog vast in verhakkelde wagons.
Het ongeval gebeurde rond half twaalf ten noorden van de stad Bari, in de regio Puglia. Twee passagierstreinen botsten frontaal op elkaar op een lijn met enkel spoor in de landelijke streek rond Bari. De ene trein kwam uit het plaatsje Andria, de andere had het station van Corato net verlaten. Het gaat om een plaatselijk traject dat vooral door pendelaars wordt gebruikt.
Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. Volgens de Italiaanse openbare omroep RAI is de situatie “vrij ernstig”. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse om passagiers te bevrijden uit het wrak. Sommige wagons zijn volledig vernield.  Mogelijk loopt het dodental nog op. “Ik vrees dat er veel doden zullen zijn”, aldus de brandweercommandant van Andria.
De burgemeester van Corato heeft op zijn Facebook-pagina foto’s van de treinen gedeeld. Daarop is de omvang van de ramp duidelijk te zien. “Het is een ramp, alsof er een vliegtuig is neergestort. De reddingsdiensten zijn overal. Helaas zijn er slachtoffers”, aldus Massimo Mazzilli. Bron: Diverse – Foto’s Facebook – Kaart: Uit de streek daar, dus een locale kaart. De Telgraaf heeft al een filmpje op haar site.