EMU’s PESA Elf.eu voor RegioJet

Advertentie

De grootste particuliere spoorwegmaatschappij in Centraal-Europa, RegioJet, volgens eigen zegge en vertegenwoordigers het Poolse bedrijf PESA Bydgoszcz SA – ondertekenden een contract voor de levering van zeven lage-vloer elektrische treinen PESA Elf.eu voor regionale treinen in de regio Ústí nad Labem in het noorden van Tsjechië.
De totale waarde van de bestelling is meer dan 20 miljoen euro. PESA Bydgoszcz SA start met de levering van de EMU’s in de tweede helft van 2021; zodat de volledige start van hun diensten kan plaatsvinden in overeenstemming met het contract tussen RegioJet en de regio Ústí nad Labem tijdens de wijziging van de dienstregeling in december 2021.
Radim Jančura, voorzitter van de raad van bestuur en eigenaar van RegioJet as, merkt op: “We bieden nieuwe moderne elektrische treinen aan in de regio Ústí nad Labem en wonnen met de best geboden prijs. Dit komt ook omdat de werking van de nieuwe EMU’s zuiniger zal zijn en ook aanzienlijk milieuvriendelijker. Passagiers kunnen genieten van nieuwe diensten zoals gratis internet en meer reiscomfort. We zijn ervan overtuigd dat, net als op de andere lijnen waar RegioJet is begonnen met treindiensten, de nieuwe kwaliteit een grote toename zal betekenen in het aantal passagiers dat gebruik maakt van openbare treinen. “
PESA Elf.eu EMU’s – nieuw comfort en services voor passagiers
PESA Elf.eu zijn twee-wagen elektrische EMU’s met DC- en AC-trekkracht. RegioJet wordt de eerste spoorwegmaatschappij die deze EMU’s buiten Polen koopt. Het voertuig heeft een lage vloer. Het interieur is voorzien van airconditioning en het is uitgerust met 230 V-aansluitingen en met een Wi-Fi-netwerk voor de verbinding van de klant met internet. Het voertuig heeft een toilet en biedt ook vervoer van kinderwagens en fietsen. Het voertuig is uitgerust met een informatiesysteem voor aankondigingen van haltes en andere verkeersinformatie met behulp van de boordcomputer. Het trein is ook uitgerust met een centrale deurbediening, de voordeuren zijn voorzien van een grijpbeveiliging.
Radim Jančura, eigenaar van RegioJet, zegt: “Spoorvervoer is een veelbelovend gebied van onze onderneming: onze treinen zijn rendabel op alle lijnen – inclusief de nieuw opgerichte open access-diensten op de route Praag – Brno – Wenen. in december 2017, en na slechts één jaar is de economie winstgevend, dankzij eerlijke prijzen en betere dienstverlening zijn we erin geslaagd honderdduizenden nieuwe passagiers aan te trekken.
De aanschaf en inzet van nieuwe voertuigen zal dit jaar worden voortgezet – RegioJet is van plan meer nieuwe multi-systeemlocomotieven in te zetten. Bron en foto.s: Regiojet

2 Comments

  1. Ik wil me afmelden voor de treinennieuws op mijn e-mail adres

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.