Elektrische treinstellen voor Veolia

Advertentie

Veolia Transport Nederland, de maatschappij die het vervoer in Zuid Limburg regelt, heeft opnieuw een contract getekend met de Stadler Rail Group voor de levering van 8 elektrische treinstellen, een variant van de Diesel Spurt. Veolia Transport gaat de passagierstreinen eind 2008 inzetten op de lijn Maastricht – Kerkrade. De order heeft een waarde van ca. 30 miljoen.

Sinds eind 2006 verzorgt Veolia Transport het openbaar vervoer in de gehele provincie Limburg. In het contract zijn twee treindiensten opgenomen. Het traject Maastricht – Kerkrade en het traject Nijmegen – Roermond. De treinen van Stadler worden ingezet op de elektrische lijn Maastricht Randwick – Kerkrade Centrum. Voorlopig wordt gereden met bestaand NS-materieel, de nieuwe Stadler treinen gaan eind 2008 rijden.

De order bestaat uit 5 tweedelige en 3 driedelige elektrische treinstellen van het type GTW. Stadler heeft het GTW ontwerp dusdanig aangepast, dat de treinen voldoen aan de strenge Nederlandse botsveiligheidseisen. De treinen zijn goed toegankelijk voor reizigers met een functie-beperking en zijn uitgerust met een intern video beveiligingssysteem, een 1e klas ruimte met 220 volt aansluiting en TFT informatie schermen zijn eveneens voorzien. De treinstellen bieden tevens plaats aan 2 rolstoelen en 6 fietsen en worden evenals de bussen in Limburg uitgerust in de Veolia Transport huisstijl.

In 2006 plaatste Veolia Transport bij Stadler al een order voor de levering van 16 diesel treinstellen. Deze treinen gaan eind 2007 rijden op het traject Nijmegen – Roermond. De nieuwe order betekent dat eind 2008 beide treindiensten van Veolia Transport in Limburg worden gereden met nieuw materieel met dezelfde hoogwaardige voorzieningen.

Ton Kienhorst, algemeen directeur van Veolia Transport Nederland: “Wij hebben opnieuw gekozen voor Stadler als leverancier omdat het materieel volledig tegemoet komt aan de wensen en eisen van onze opdrachtgever, de Provincie Limburg, en van Veolia Transport. De treinen zijn goed toegankelijk en voldoen volledig aan de technische vereisten. Belangrijke voorwaarden die zullen bijdragen aan optimaal comfort en reisgemak van onze reizigers”.