EINDELIJK – NS/HISPEED DURFDE HET AAN

Advertentie

Er is moed voor nodig, maar er is een mijlpaal bereikt voor de Fyra V250. De NS/Hispeed durfde het aan, na twee keer stil te hebben gestaan in een tunnel bij Rotterdam, om toch met de nieuwe V 250 van de Italiaanse treinenbouwer Ansaldobreda een rit uit te voeren MET passagiers op dit geplaagde traject.

De trein die echt bedoeld is voor de Fyra-treindiensten heeft zondag 29 juli voor het eerst een treindienst uitgevoerd waarbij reizigers toegelaten werden. Men moet hebben gedacht, na het succes op de fiets van Marianne Vos in Londen op de Olympische Spelen, die mede gesponsord worden door onze Nationale Spoorwegen, moet dit ook een succes worden.
De trein reed om 17.10 met ritnummer 1056 uit Amsterdam Centraal vanaf spoor 14A weg als een extra trein via Schiphol naar Rotterdam Centraal en kwam op tijd aan in Rotterdam. Er was geen vooraankondiging dat de trein ingezet zou worden. Er was alleen begin juli bekend gemaakt dat de trein vanaf september regulier eenmaal per uur ingezet zal gaan worden. De trein is na aankomst in Rotterdam ook weer als reizigerstrein teruggekeerd naar Amsterdam. Of er een toeslag betaald moest worden is ons niet bekend, maar treinziger schrijft wel dat de eerste passagiers een FRYA gebakje kregen. Bron: Met dank aan Treinreiziger