Eind juni AVE hogesnelheidstrein nieuwe verbinding naar Granada

Advertentie

GRANADA – De AVE hogesnelheidstrein die de hoofdstad van Spanje Madrid en de Catalaanse stad Barcelona met Granada zal verbinden, moet na jarenlange vertraging eind juni van start gaan. Op 3 juni zullen de eerste tickets in de verkoop gaan terwijl de eerste trein op 24 juni moet gaan rijden.

Vanaf 24 juni 2019 zal voor velen de droom werkelijkheid worden en zal het mogelijk zijn om van de hogesnelheidstrein (Alta Velocidad) AVE gebruik te maken om de stad Granada te bezoeken. Dat geldt dan voorlopig alleen voor de routes Madrid-Granada en Barcelona-Granada (via Madrid).
Het is nog niet bekend wanneer de AVE tussen Granada en Málaga of andere steden in werking zal treden.
Dat de AVE een succes is blijkt wel uit de cijfers. Gedurende het eerste trimester dit jaar hebben 5,3 miljoen reizigers gebruik gemaakt van een AVE hogesnelheidstrein in Spanje. Dat is een stijging van 4% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.
In 2020 krijgt de Spaanse spoordienst Renfe op de AVE trajecten echter concurrentie omdat vanaf dat jaar andere leveranciers ook hogesnelheidstreinen mogen gaan aanbieden. Bron: Spanje Vandaag – Foto: Renfe

1 Comment

  1. Een hogesnelheidslijn tussen Madrid (station Atocha) en Valencia is op 12 december 2010 in dienst genomen. Deze lijn takt even ten zuiden van Madrid af van de lijn naar Sevilla en heeft een station in Cuenca waarna het nog een station heeft in Albacete genaamd: Albacete-Los Llanos. Hier gaan de AVE’s door over de nieuwe hogesnelheidslijn naar Alicante. Ten westen en zuidwesten van Alicante wordt gewerkt aan een nieuwe HSL-tak naar Murcia die eind 2016 af had moeten zijn maar vertraging heeft opgelopen. Verder wordt er ook gewerkt aan een verlenging van deze HSL-verbinding tussen Murcia en Almeria. Deze zal rond 2020 gereed zijn.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.