Eerste Solaris Tramino gepresenteerd

Advertentie

Solaris tramino 2Op 19 juni werd de eerste Solaris Tramino Olsztyn officieel gepresenteerd. Het is een van de laatste stappen op weg naar het herstel van trams in de hoofdstad van de regio Ermland-Mazurië in het noordoosten van Polen na een afwezigheid van vijftig jaar. De levering van alle vijftien Tramino zal worden afgerond tegen het einde van 2015.
In 2012 sloten Solaris Bus & Coach en Olsztyn een contract voor Solaris vijftien Tramino trams. Hret zijn volledig lage vloer trams van 29,3 meter lang en 2,5 meter breed. Zijn zullen minstens 25 jaar meegaan. Het ontwerp is gemaakt voor een maximale snelheid van 75 km per uur.
De Solaris Tramino voor Olsztyn bestaan uit drie wagens, spoorbreedte 1 435 mm met een eigen scharnierende draaistel. Ze zijn uitgerust met drieënveertig zitplaatsen en zijn in staat om meer dan 200 passagiers in totaal te vervoeren. Zij hebben zes dubbele deuren aan elke kant, waardoor u gemakkelijk en comfortabel toegang tot de volledig lage vloer in de tram. Een airconditioning systeem garandeert comfort en aangename temperaturen, zelfs op heetste dagen.
Solaris zit aardig in de lift wat contracten voor deze tram. De overeenkomsten bepalen dat de producent tot heden 41 trams in de jaren vanaf 2016 tot 2020 gaat maken.