Eerste nieuwe trein voor Limburg rolt Stadler-werkplaats in (Update)

Advertentie

Limburg, ook wel “Waar in ’t bronsgroen eikenhout” genoemd, krijgt nu blauw/witte treinen, met de Rode Leeuw uit de provincie vlag erop.
Arriva LimburgVandaag, vrijdag 15 juli 2016, rolde de eerste trein voor de Limburgse OV-concessie de Stadler-werkplaats in Blerick in. Een mijlpaal in de implementatie die Arriva en Stadler op spectaculaire wijze hebben getoond aan zo’n 200 aanwezige genodigden. Zij werden in de gelegenheid gesteld als eerste kennis te maken met de nieuwe treinen die vanaf 11 december dit jaar rijden in de provincie Limburg. Naast de presentatie van de treinen werd ook het onderhoudscontract getekend. De komende 15 jaar verzorgt Stadler in hun werkplaats in Blerick het onderhoud van het nieuwe treinmaterieel.
Vanaf het begin dat Arriva met treinen het openbaar vervoer in het noorden van Nederland verzorgd, is deze vervoerder ook klant bij de Zwitserse treinenbouwer Stadler. Een goed voorbeeld doet volgen, de NS bestelde ook in Zwitserland bij Stadler. De treinen van Stadler technisch het dezelfde, maar het interieur is bij iedere maatschappij anders.
Zo hebben de Arriva treinen, loungebanken, werkcoupés, usb-poorten om je smartphone op te laden en een pixel-achtige bekleding. De nieuwe treinen van Arriva, gaan vanaf december 2016 in Zuid-Limburg gaan rijden.
Geblokte bekleding
Limburgse reizigers kozen voor een geblokte bekleding, die qua motief iets wegheeft van een haperende video. Ook loungebanken vielen in de smaak bij de reizigers. Verder komt er in elke trein een speciale werk- en stiltecoupé. En goed nieuws voor telefoonverslaafden en laptopgebruikers: de nieuwe treinen krijgen overal stopcontacten en usb-poorten. Daarnaast komt er wifi en airconditioning en is de eerste klas geluidsvrij.
Later komen er ook nieuwe treinen die van Luik naar Aken gaan rijden. Als in 2020 de Maaslijn van Roermond naar Nijmegen geëlektrificeerd is, worden ook daar FLIRT-treinen ingezet. Wil je het op video zien dan kan dat hier.

Arriva 3

Tijdens de Roll In van de treinen werd ook het onderhoudscontract ondertekend. Hein van der Schoot en Jürg Gygax van Stadler Service Nederland en Anne Hettinga, van Arriva Nederland

Vanavond een update van onze eigen fotograaf  Dave Dritty uit Maastricht, bij de Roll in Train Limburg: 

Van boven naar beneden: Opening van de Roll in Train in Limburg – Daar is hij dan – De bok – Prachtige “luchtfoto” – Treinstel 450 – De rode leeuw uit de Limburgse vlag – Tweede klas – Eerste Klas – Loungebanken – Arriva koek

a11

a1s

a1

a2

a4

a5

a6

a7

a8

a9