Eerste Intercity Nieuwe Generatie op avontuur

Advertentie

Ook benieuwd naar de voortgang van de Intercity Nieuwe Generatie bij Alstom in Polen? De eerste foto’s van de nieuweling werden afgelopen vrijdag vrijgegeven door Alstom en NS. Hier zie je dat de eerste trein de fabriek in het Poolse Katowice heeft verlaten. Deze testtrein gaat via Salzgitter (Duitsland) waar Alstom statische testen gaat uitvoeren, naar het testcircuit voor nieuw materieel in Velim (Tsjechië).
Wat gelijk opvalt: deze trein is voornamelijk zwart. Omdat het om technische testen gaat, is het niet nodig het uiterlijk en het interieur al af te hebben. Zo heeft deze trein bijvoorbeeld nog geen stoelen. Ook de kleurenfolie aan de buitenkant van de trein wordt op een later moment aangebracht.
De komende twee jaar staan in het teken van het testen en toelaten. Eerst in het buitenland. Bij Alstom in Salzgitter, op het circuit van Velim en in de klimaatkamer van Wenen. Na ongeveer een jaar komt de eerste testtrein naar Nederland voor het uitvoerige test- en toelatingsprogramma hier. In 2021 kunnen dan de eerste reizigers instappen. Hopelijk zijn dan de storingen op de HSL dan verledentijd.
Maar nu zo snel mogelijk naar Velim voor het rijden van de eerste echte zelfstandige kilometers! Bron en foto’s: NS