Eerste FLIRT voor Emilia Romagna (Italië)

Advertentie

Gisteren was het voor Stadler Rail weer een feestdag. Deze Zwitserse treinenfabrikant leverde de eerste FLIRT (Fast Light Innovative Regional Train) aan Ferrovie, Emilia Romagna (FER) in Bologna af. Er komen in totaal 32 elektrische en 2 diesel multiple-unit treinen voor twee Italiaanse spoorweg maatschappijen FER en Sistemi territoriali. De opdracht heeft een waarde van ongeveer 200 miljoen Euro. Maar er zijn ook nog opties voor een extra 20 FLIRTS GTWS. De Flirts doet het goed in Italië, Stadler heeft al verkocht 132 treinen aan negen verschillende klanten in Italië verkocht.
De eerste vijf nieuwe FLIRTS (Italiaanse naam: ETR-350) werden gepresenteerd gisteren aan de pers en het publiek getoond op het centraal station in Bologna, in aanwezigheid van de regionale president van Emilia Romagna. De maximum snelheid is 160 km per uur en hebben een USTIF goedkeuring.
In de komende weken zullen de voertuigen ook een ANSF (Agenzia Nazionale per la Sicurezza delle Ferrovie) goedkeuring voor het gehele RFI (Rete Ferroviaria Italiana) netwerk moeten doorstaan. Peter Spuhler, eigenaar en CEO van Stadler Rail Group, is verheugd over de levering van de eerste FLIRT naar FER. De Italiaanse markt is zeer belangrijk voor ons. De treinen rijden op verschillende trajecten in de regio’s van het hele land, van Calabrië en Apulië in het zuiden tot Lombardije en Zuid-Tirol.