Eerste Eurostar-reizigers Londen naar en van Amsterdam

Advertentie

Op de foto van Eurostar geeft de treinstewardess  met de Nederlandse (lijkt meer op de Luxemburgse) vlag het vertrek sein

Eerste Eurostar-reiziger Londen naar en van Amsterdam. Historische mijlpaal voor internationale hogesnelheidstreinen
Van het Verenigd Koninkrijk rechtstreeks naar Nederland per Eurostar in slechts drie uur. Tickets vanaf € 40 enkele reis.
Een snel en milieuvriendelijk alternatief voor vliegreizen

De eerste Eurostar, hogesnelheidstreinen zijn uit Londen en Amsterdam vertrokken. Eurostar verbindt vanaf heden officieel rechtstreeks de twee hoofdsteden. De eerste reizigers vertrokken vanochtend om 8:31 u. vanuit London St Pancras International. De aankomst in Amsterdam is om 13.12 perron 15b( Eurostar terminal)
De start van de nieuwe dienstregeling markeert een belangrijke stap in de uitbreiding van internationale hogesnelheidstreinen en revolutioneert de verbinding tussen Londen en Nederland. Voor het eerst kunnen reizigers van hartje Londen rechtstreeks naar Rotterdam in slechts 3u01 en naar Amsterdam in 3u41 met een snelheid van 300 km/u.
Met zeer concurrerende tarieven vanaf € 40 enkele reis biedt de nieuwe service reizigers een snel, comfortabel en milieuvriendelijk alternatief voor vliegreizen. Een Eurostar-reis van Londen naar Amsterdam stoot 80% minder koolstofdioxide per reiziger uit dan een vlucht, waardoor de trein een logische keuze is voor reizen in Europa voor de toekomst.
Mike Cooper, CEO Eurostar: “Het vertrek van onze eerste rechtstreekse reizigerstrein van Londen naar Amsterdam is een historische mijlpaal voor Eurostar en voor de groei van het internationale hogesnelheidstreinverkeer. Naarmate de populariteit van Nederland als belangrijke zakelijke en toeristische hub toeneemt, is het potentieel voor de nieuwe dienstverlening aanzienlijk. We kijken ernaar uit om onze reizigers een snelle en naadloze verbinding tussen deze belangrijke Europese steden aan te bieden.”
Nieuwe dienstregeling van Eurostar
Vanuit London St Pancras International rijden dagelijks twee treinen naar Rotterdam en Amsterdam met vertrek om 8:31 u. en 17:31 u.
Vanuit Amsterdam Centraal kunnen Eurostar-reizigers tweemaal daags naar Brussel-Zuid reizen om 7:48 u. en 16:48 u, en vanuit Rotterdam Centraal om 8:25 u. en 17:25 u.
Voor meer informatie of om Eurostar-tickets te boeken, bezoek www.eurostar.com of gewoon even bellen naar 020 71 68 324.