Eerste dubbeldeks treinen voor Hongarije

Advertentie

Terwijl ander treinproducten in Europa over fusie praten volgens diverse media, gaat de 75 jarige Stadler uit Zwitserland, stug door met nieuwe opdrachten te noteren. Na in Nederland bij de NS en Arriva, heeft MÁV-START uit Hongarije en Stadler vandaag een raamovereenkomst voor de inkoop van maximaal 40 elektrische dubbeldeks treinen van het type KISS getekend. De nieuwe zesdelige treinen biedt plaats aan maximaal 600 passagiers. Zo opent de Hongaarse spoorweg geschiedenis een nieuw hoofdstuk. Het zijn de eerste dubbeldeks treinen die op het Hongaarse spoorwegnet gebruikt worden. De nieuwe KISS EMU zijn compatibel met de 123 stond al in gebruik FLIRT EMU, die Stadler in de afgelopen tien jaar aan MÁV geleverd heeft. Dit maakt het voor MÁV-START buitengewone gemakkelijk om flexibiliteit te werken.

De treinen zijn 155,88 meter lang en 2,8 meter hoog en 4,6 meter breed KISS treinen. Deze treinen kunnen 50 % meer passagiers dan één verdieping voertuigen van dezelfde lengte. Zo kan MÁV-START de steeds toenemende aantal passagiers op te vangen op het drukste voorsteden routes naar Boedapest rond. Op de treinen, zijn vier toiletten, en ontworpen voor vier rolstoelen, fietsen of kinderwagens. Tijdens de zomerdienstregeling, kan het aantal fietsenrekken worden verhoogd. De nieuwe treinen voldoen aan de recente verkeersveiligheid normen en zijn uitgerust met de Hongaarse Train Control System EVM en met ETCS Level 2. Passagiers genieten van een hoog niveau van comfort dankzij de uitstekende loopeigenschappen, de ruime en lichte interieur, moderne airconditioning, een modern passagiersinformatiesysteem en de tegenwoordige gratis WIFI.

Foto’s: Stadler foto 1 Dubbeldekker Type KISS voor MÁV-START foto2: Zoltan Dunai, CEO Stadler Ungarn, Peter Jenelten, Executive Vice President Stadler, und András Csépke, CEO MÁV, ondertekenen het kontrakt.

 

2 Comments

  1. Vreselijk leuke treinen. Hoogte 2,8 meter en breedte 4,6 meter! Hoe kan je zoiets maken! Dit spul loopt helemaal vast, want het is gewoon VEEL te breed.
    Laat graag even zien op een film.

  2. Grappig, het zo een dubbeldekker sprinter kunnen zijn gezien de kleurstelling.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.