Eerste dag InnoTrans 2018

Advertentie

Pers- en nieuwsbrieven vullen onze mailbox over al het nieuws en moois wat er in Berlijn te zien is.

Berlijn, 18 september 2018 – InnoTrans kan beginnen: vanaf 9 uur zal een recordaantal exposanten uit 61 landen, 3.062 bedrijven uit de industrie en instellingen, op het Messe terrein van Berlijn hun noviteiten laten zien.

InnoTrans 2018: is meer geconcentreerd, meer innovatief, informatiever
Maar niet alleen de standhouders aantallen zijn de beste ooit: meer dan 400 innovaties uit de wereldwijde spoorwegsector zijn te zien van 18 tot 21 september 2018, waarvan er 146 een internationaal debuut maken. Zowel in de hallen als op het unieke buiten”station“ kunnen de vakbroeders 155 voertuigen beoordelen en in sommige gevallen ook een proefrit maken. Met meer dan 62 procent blijft de buitenlandse participatie op het gebruikelijke hoge niveau. Dit is een teken dat InnoTrans de toonaangevende beurs is en blijft voor de wereldwijde spoorwegindustrie. Tijdens de komende vier dagen worden in Berlijn meer dan 130.000 bezoekers verwacht uit alle delen van de wereld.
Dr. Christian Göke, (Chief Executive Officer van Messe Berlin GmbH): “Meer geconcentreerd, meer innovatief, informatiever – dit is wat handelsbezoekers van over de hele wereld zullen vinden bij de twaalfde InnoTrans. We hebben opnieuw het vorige record gebroken, vastgesteld in 2016, en hebben nieuwe beste cijfers ooit behaald voor het aantal exposanten, tentoongestelde voertuigen en items die hun eerste internationale uitstraling hebben.”
Matthias Steckmann, (divisiehoofd van Mobility & Services bij Messe Berlin GmbH): “InnoTrans is nu internationaal zeer bekend als het uitstekende platform voor de industrie. Het is niet alleen ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor de spoorwegsector, maar het is nu ook gevestigd als een essentieel platform voor elk aspect van lokaal personenvervoer.”
Bedrijven en instellingen uit in totaal 61 landen gebruiken InnoTrans 2018 om nieuwe of verbeterde producten, systemen en aanbiedingen te presenteren. Alle wereldspelers uit de spoorwegwereld zijn aanwezig. Ongeveer tweederde van de exposanten komt van uit buiten Duitsland, met name uit Frankrijk, Italië en China. De reputatie van InnoTrans als het belangrijkste platform van de industrie voor innovaties en communicatie wordt ook bevestigd door de vele besluitvormers die hebben aangekondigd van plan te zijn om deel te nemen. Voor iedereen die naar deze toonaangevende internationale handelsbeurs komt, biedt het de best mogelijke reeks diensten om hen in staat te stellen hun vereiste doelgroepen te bereiken en contacten met hen te leggen of te versterken.
Wil je weten wat er allemaal te zien is? Hier even klikken , maar misschien worden er nog nieuwigheden in “gevlogen”, zoals dat in vakjargon heet. Dat horen wij wel van de verslaggevers in Berlijn.