Eerste Breng trein naar Nederland

Advertentie

De eerste Stadler GTW trein in Breng uitstraling komt naar Nederland! In de nacht van 30 op 31 augustus passeert deze in Venlo de grens. Ruim op tijd voor de eerste rit op maandag 10 december a.s. als Hermes start met de exploitatie van de treindienst Arnhem-Doetinchem. Hermes rijdt daar samen met ARRIVA, die vanaf 9 december gaat rijden op de spoorlijn Arnhem-Doetinchem-Winterswijk.

De Breng trein gaat eerst naar de werkplaats van Voith in Blerick. Daar vinden nog wat afrondende werkzaamheden plaats, zoals het inbouwen van de ATB (automatische trein beïnvloeding). Na ongeveer 2 weken (medio september) start Hermes dan met de testritten op het baanvak Nijmegen – Venlo.

De keuze voor de Stadler GTW is een hele bewuste; het zijn moderne eigentijdse treinen met veel reiscomfort. Uiteraard zijn de treinen ook toegankelijk voor reizigers met een mobiliteitshandicap, iedere trein beschikt over twee specifieke plaatsen voor reizigers in een rolstoel. De treinen voldoen aan de meest recente milieueisen en worden daarmee de schoonste dieseltreinen in Nederland.

De trein heeft een open interieur wat het gevoel voor sociale veiligheid bevordert. Comfortabel meubilair met voldoende beenruimte staat borg voor een prettig verloop van de reis. Een modern reisinformatie systeem informeert reizigers niet alleen over het eerstvolgende station (incl. de aankomsttijd) en het eindstation, maar ook over aansluitende trein- en busverbindingen. Bovendien voorziet het systeem in actuele informatie bij eventuele verstoringen. Verder beschikken de treinen over WiFi, een must in een tijd waar het gebruik van bijvoorbeeld de smartphone een grote vlucht heeft genomen. Een automatische klimaatbeheersing draagt het hele jaar door zorg voor een aangenaam klimaat in de trein. En er is volop ruimte voor het opbergen van de bagage. Een cleanteam, bestaande uit mensen met een verstandelijke of arbeidsmatige beperking (die nu al bussen schoonmaakt en waar Breng goede ervaringen mee heeft opgedaan) zorgt ervoor dat de trein de gehele dag netjes blijft.

Hermes is vanaf 9 december onder de vlag van Breng verantwoordelijk voor het busvervoer in de hele regio Arnhem-Nijmegen en het treinvervoer op het traject Arnhem-Doetinchem. In totaal komen er 9 Stadler GTW treinen in Breng uitvoering; deze rijden vanaf 10 december op maandag tot en met vrijdag elke 30 minuten tussen Arnhem en Doetinchem v.v. van circa 06.00 tot 20.00 uur. Samen met de ARRIVA treinen Arnhem-Doetinchem-Winterswijk rijden er dan vier treinen per uur van Arnhem naar Doetinchem en terug. Visual: Idea Design Team