“Een zomer lang” met Nick & Simon

Advertentie

“Een zomer lang”, zingt het Volendamse duo Nick & Simon, al zou je dat niet zeggen wanneer je vanuit de trein naar buiten kijkt. Dan gaat de NS ook nog eens geld steken in “Herrie in de trein”, kortom een echte NS dag.
Nick en Simon, het bekende zangduo uit Volendam, vielen vandaag reizigers van de NS “lastig” met optredens in treinen en op de stations. De NS heeft er voor gekozen de treinen en de stations, die het decor vormen voor de optredens, tot het laatste moment geheim te houden. Daardoor is er voor een hoop klanten geen ontkomen aan. Reizigers kijken elkaar verbaast aan, dit is iets anders dan een vertraagde trein. Kon de NS de afgelopen winter de treinen maar amper op de rails houden nu gaan ze zelfs sommige reizigers de trein uit jagen.
“De NS gaat reizigers jennen al doen ze dat volgens mij al jaren, zorg eerst eens dat de treinen op tijd rijden!”. “Neeeeee!”, reageert een andere treinreiziger, “ik moet nog naar Rotterdam en dan moet ik ook nog eens omreizen, door een storing. De omleiding gaat helemaal via Utrecht waardoor de reis nog langer duurt en er meer kans om ze tegen te komen. Dit wordt weer een heerlijk NS dag, maar je begint er aan te wennen”. Nu kan deze laatste persoon ook nog eens geld terug vragen wat voor nog meer kosten gaat zorgen. “Geen geld voor goede treinstellen en poepdozen in treinstellen”. geeft een krantenlezer als commentaar.
De NS steekt geld in Nick & Simon, Olympische Spelen, sponsort de Boekenweek enz. in plaats van verbeteringen, waarvan er talloze op de plank blijven liggen. De problemen zijn inmiddels doorgedrongen tot de Tweede Kamer.
Alles wordt meegezongen, dat is een heel groot compliment. De optredens in de trein noemt Simon “chaotisch, maar heel lollig en volgens ons een leuke afleiding in een trein”.