Een Spoor( tram) lijn van 3 Km op Aruba

Advertentie

Het openbaar vervoer zit in de lift, dat weten we al een tijdje. In landen waar je niet zo gauw een Hogesnelheidslijn verwacht, worden nu plannen en geld vrij gemaakt. Zelfs Tenerife denkt aan een HSL van het Noorden naar het Zuid van het eiland, hooguit 60 km. Als de trein op snelheid is moet hij al weer afremmen voor de luchthaven. Nu is Aruba weer in het nieuws. De Haagse trammaatschappij HTM heeft een eerste bespreking gehad met de nieuwe Arubaanse premier Mike Eman. In Oranjestad wil men, na Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, als vijfde stad het koninkrijk der Nederlanden een tramlijn. Men wil namelijk dat alle duizenden

passagiers van de cruiseschepen sneller van de haven in Oranjestad zijn om inkopen te kunnen doen. Dat moet ook snel gebeuren, over uiterlijk een halfjaar wil men met de aanleg beginnen. De slechts drie kilometer lange lijn moet in 2012 klaar zijn. Voor welke Lightrailtrein/tram gekozen wordt is nog niet bekend. Misschien wel het zelfde type als van de Randstadrail. ”Het eiland gaat de financiering van de spoorlijn zelf regelen, maar gaat daarbij wel samenwerken met de HTM. “Zij gaan helpen met de exploitatie en logistieke zaken”, aldus de heer Eman, die de afgelopen dagen in Nederland was. OV chipcard is niet nodig, alleen maar retourtjes.

Foto: Toekomstig beeld van de haven op Aruba. Fotomontage: Wietze Boersma.

1 Comment

 1. Velen malen op Aruba geweest voor vakantie en ik heb zelf meerdere malen aan het idee gedacht voor een tramlijnnetwerk op het eiland.
  Aruba is te vergelijken met Texel.
  een tramnetwerk kan de groei van het aantal auto’s afremmen. De bussen en autohuur vervangen voor de toeristen.
  Een deel van de stroom kan worden voorzien uit zonne-energie en wind-energie. Zo wordt er een duurzaam vervoer mogelijk en ook nog eens zo groen mogelijk. wat wil een happy island nog meer.

  1e Traject Luchthaven– Haven– Oranjestad– High rise Hotels
  2e Traject Luchthaven — Baby Beach
  3e Traject High rise Hotels — Noord — Oranjestad

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.