Een primeur voor Alstom

Advertentie

Alstom begint het nieuwe jaar goed met een primeur voor de Citadis X05 in Azië en een debuuttramproject voor Taiwan (Kaohsiung)

De Citadis X05-trams van Alstom zijn in dienst gekomen op de South Circular Light Rail-lijn van Kaohsiung City in Taiwan. Deze lancering volgt op hun vlotte werking op de bestaande eerste fase van Kaohsiung’s rond lightraillijn sinds begin november 2020.

Alstom was verantwoordelijk voor het ontwerp, de levering en de inbedrijfstelling van 15 Citadis X05 trams van de nieuwe generatie, stroomvoorziening en energieopslagapparatuur, die volledig interoperabel zijn met het huidige netwerk van de stad en de geplande uitbreiding. Dit zijn niet alleen de eerste trams van Alstom die in Taiwan rijden, maar markeren ook de Aziatische lancering van de nieuwste evolutie van het Citadis-assortiment.

“Als eerste Aziatische stad die de Citadis X05 adopteerde, zijn we verheugd om bij te dragen aan de groene modernisering van Kaohsiung’s openbaar vervoersnetwerk, terwijl we de esthetische aantrekkingskracht van de stad beschermen. Met hun efficiëntie, beschikbaarheid en eenvoudiger onderhoud zorgen de Citadis-trams voor een ingrijpende verandering in de vervoerscapaciteit, betrouwbaarheid en comfort van de stad ”, zegt Olivier Loison, Managing Director voor Alstom in China en Oost-Azië.

Bij de ontwikkeling van dit nieuwe voertuig staan ​​de passagiers centraal, met de nadruk op mobiliteit en comfort aan boord. De trams zijn uitgerust met een volledig lage vloer en dubbele deuren voor een betere doorstroming en toegankelijkheid voor iedereen,  sfeervolle LED-verlichting, ergonomische en ruime stoelen, evenals grote passagiersinformatieschermen.

Om naadloos en veilig te integreren in het stadsbeeld van Kaohsiung, rijden de Citadis-trams autonoom dankzij de Autonomy-oplaadoplossing, gecombineerd met het Citadis Ecopack-systeem van energieopslag en bovenleidingvrij oplaadsysteem op elk station. De trams beschikken ook over verschillende nieuwe technologieën, waaronder permanentmagneetmotoren voor een hoger rendement, evenals geoptimaliseerde HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning), die samen hun energieverbruik met 25% verminderen. Vereenvoudigde integratie en onderhoud van subsystemen verlagen de levenscycluskosten, terwijl de trams voor 97% recyclebaar zijn.

De trams werden vervaardigd op acht Alstom bedrijven in Frankrijk. Sesto in Italië was ook betrokken bij de uitrusting van het tractiesysteem, terwijl het team in Taiwan verantwoordelijk is voor de tests, training en garantieservices ter plaatse.

Citadis-trams rijden al 20 jaar in het stadscentra van grote steden over de hele wereld, en tot op heden zijn er meer dan 2.800 Citadis-trams verkocht. Elke nieuwe generatie profiteert van technologische vooruitgang, de expertise van Alstom en de ervaring van overheidsinstanties en openbaarvervoersbedrijven. Tot op heden werd Citadis X05 verkocht in steden als Athene, Avignon, Caen, Frankfurt, Lusail, Nice, Parijs en Sydney. Brom en foto Copyright Alstom

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.