Een mooi verjaardagskado

Advertentie

Eurostar kan weer betere prestaties melden. Het lopende jaar 2019 markeert de viering van 25 jaar Eurostar met meer dan 190 miljoen passagiers vervoerd tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland sinds de start van de treinverbinding in 1994.

Mike Cooper, CEO van Eurostar, zegt hierover:
“In de afgelopen 25 jaar heeft Eurostar de weg geëffend voor reizen over het Kanaal en de band tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland versterkt. De populariteit van onze nieuwe treinverbinding tussen Londen en Amsterdam toont de groeiende interesse van reizigers voor internationale hogesnelheidstreinen en een duurzaam alternatief voor de luchtvaart.”
Eurostar, de hogesnelheidstreinoperator die het Verenigd Koninkrijk met het vasteland van Europa verbindt, rapporteerde vandaag een recordomzet en recordaantal passagiers voor 2018. Deze resultaten worden ondersteund door een krachtige zakenreismarkt, veel reizigers uit de VS en de lancering van de nieuwe, directe route van Eurostar van Londen naar Amsterdam.

Jaar-op-jaar toename van 7% in het aantal passagiers met 11 miljoen reizigers in 2018. Ook de sterke zakelijke markt bleef niet achter, met 12% meer zakelijke reizigers dan in 2017.
Dit jaar viert Eurostar zijn 25ste verjaardag en meer dan 190 miljoen passagiers sinds de start van de treinverbinding in 1994. Als dat geen mooi verjaardagskodo is?
De Amerikanen hebben ook de Eurostar ontdekt. Het aantal reizigers uit de VS dat gebruik maakt van snelle verbinding tijdens hun reis door Europa, nam ook toe in 2018. Het passagiersaantal uit de VS groeide jaar-op-jaar met 9%. Zij kozen duidelijk voor het comfort, de snelheid en het gemak van de hogesnelheidstrein tussen de meest iconische hoofdsteden Londen en Amsterdam van Europa.
Nieuwe route tussen Londen en Amsterdam trekt meer dan 250.000 reizigers aan
Het vrijetijdsverkeer werd vorig jaar gestimuleerd door het succes van de nieuwe route van Eurostar tussen Londen en Amsterdam. De hogesnelheidstreinverbinding tussen Londen en Nederland, die volgende maand haar eerste verjaardag viert, heeft sinds de lancering in april 2018 meer dan een kwart miljoen passagiers vervoerd.
In juni komt er nog een extra trein bij op het traject Amsterdam-Londen. De derde dagelijkse trein moet volgens Eurostar voldoen aan de groeiende vraag van consumenten. De vervoerder wil nog meer treinen aan de dienstregeling toevoegen “zodra de regeringen de grenscontroles voor het traject Amsterdam-Londen hebben ingevoerd”. Het is momenteel nog steeds, al zijn de ruimten in Amsterdam al klaar, niet mogelijk om rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Londen te reizen. Reizigers vanuit Nederland moeten op Brussel Zuid overstappen op de trein naar de Britse hoofdstad, na paspoort- en veiligheidscontroles. Sinds april vorig jaar rijdt wel de eerste rechtstreekse trein vanuit Londen naar Amsterdam.  Bron: Eurostar – Tickets: NS International