Een Internationale lijn erbij?

Advertentie

Binnenkort weer een internationaal lijntje op de Spoorkaart van Nederland erbij? Dit hoopt Arriva (DB) eind 2018, als de nieuwe dienstregeling in gaat, te kunnen gaan starten. Dan is eindelijk de drielandentrein een feit.
Arriva hoopt eind dit jaar te kunnen starten met de drielandentrein Luik – Maastricht – Aken. De trein moet in elk geval vanuit Maastricht naar Aken gaan rijden. Dat zou betkenen dat Arriva er weer een lijn bij heeft.

Het nieuwe logo voor Arriva

Sinds de Arriva treinen in Limburg rijden, wordt er al over gesproken en overleg gevoerd. Arriva hoopt dat het in 2018 gaat lukken,” legt Arriva uit tegenover Treinreiziger.nl. Tussen Maastricht en Aken zal Arriva per december in elk geval gaan rijden. “Ervan uitgaande dat de infrastructuur in Duitsland volgens planning wordt gerealiseerd,” voegt een woordvoerder daar wel aan toe.
In de eerste fase zal de Arriva ieder uur rijden. Tussen Maastricht en Aken hoopt Arriva in 2021, als de spoorverdubbeling tussen Heerlen en Landgraaf klaar is, elk half uur te gaan rijden. Uiteindelijk is de bedoeling dat de trein op de hele route ieder half uur gaat rijden, maar per wanneer dat van en naar België gaat gebeuren is nog niet bekend.
De provincie Limburg en het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben samen 58 miljoen euro geïnvesteerd in de spoorverdubbeling tussen Heerlen en Landgraaf. Door deze uitbreiding van het spoor is een directe treinverbinding mogelijk tussen Luik, Maastricht en Aken.
Voor de verbinding heeft Arriva acht speciale FLIRT-treinstellen bij Stadler gekocht, zodat de treinen zowel onder de Nederlandse, Duitse als Belgische bovenleidingsspanning kunnen rijden. Deze treinen zijn tevens langer dan de huidige treinen. In de toekomst is het de bedoeling dat de trein vaker gaan rijden. Arriva heeft de drielandentrein beloofd in haar bod bij de OV-concessie Limburg. De vervoerder benadrukt dat de nieuwe lijn in samenwerking met NS, NMBS en DB wordt gerealiseerd. Foto: Arriva

1 Comment

  1. Blijft de trein van NMBS/SNCB tussen Luik en Maastricht ook nog rijden? En wanneer keert de intercity Maastricht Brussel weer terug

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.