Een heel jaar wachten op een mooie modelspoorbeurs

Advertentie

De DR serie opnieuw uitgebracht bij MERKUR
Ook was de LEGO trein stand aanwezig
DE “Eurostar” van LEGO
De treinen in Blik van o.a MERKUR
Zeer exclusief as de Siberië expres in Z

Coverfoto boven de T3 inzending door Paul, voor de dioramawedstrijd.

 

Afgelopen weekend was RAIL 2019 in HOUTEN, echt een beurs voor mensen die alles over modeltreinen willen weten. Met de gedownloade kortingsbon, kon je gratis je (Klein)kinderen mee nemen en ook je auto gratis parkeren. RAIL was het gehele weekeinde de gezellige ontmoetingsplaats voor heel modelsporend Nederland en die bij deze grote menigte wilde (gaan) horen. Voor doorgewinterde bouwers, die elkaar vriendschappelijk de maat nemen over schalen, scenery, realisme in landschap. Maar ook voor de beginners. En diegene die modelspoor nog van vroeger kende bij opa op zolder, nu weer wat tijd heeft en de hobby opnieuw wil oppakken. Of hun (klein)kinderen eens naar treintjes wil laten kijken. RAIL zette de deuren wijd open met dus gratis toegang voor kinderen. Door het grote succes van vorig jaar kwam RAIL 2019 terug met het RAIL THEATER waar ieder keer een interessant programma te beleven was.
Maar er was natuurlijk veel meer: zoals verenigingsbanen uit heel Nederland en ver daar buiten, ruim opgezet met volop treinenloop, techniek, baanbeveiligings systemen en verenigingsleden die u alles over hun modelbouw vertellen. Er zijn zeer gedetailleerd gebouwde banen, dikwijls nagebouwd naar bestaande spoortrajecten, stadsgezichten of historische situaties. Banen, die buitenlandse taferelen en situaties weergegeven, dikwijls van internationaal vermaarde bouwers. Demonstraties en workshops: digitaal rijden (voor sommige bezoeken geheel nieuw), de eerste modelbaan, messingbouw, weatheren, electronica. Bij vele detailhandelaren kon jr tegen scherpe geprijsde artikelen kopen. Natuurlijk was de Märklin start up of my world volop te koop. Alle modelspoorschalen van T3 (de kleinste) tot Spoor 0 in blik (Merkur,ETS, Lehnhardt die weer nieuw worden geproduceerd) of moderne in China gemaakte modellen waren te zienen te koop. Heel bijzonder was het Z-Spoor eiland, dat voor het eerst op een beurs te zien was. Modelspoor wordt steeds kleiner. De kleinste schaal is op dit moment T3 (1:450). Dit kon je zien rijden “op de zolder van het station Valkenburg” en als diorama bij A4 de wedstrijd van o.a. Modelspoor wijzer net. Zie de foto van dit kunst werkje van Paul.De winnaar wordt bekend gemaakt op de smalspoormodeldagen te Valkenburg bij Leiden op 28 en 29 september.
Maar ook aanbieders van zeer specifieke hobby materialen of een uitgebreid assortiment voor snuffelaars en verzamelaars. Voor Jong en Oud, beginner en vergevorderde: RAIL is en blijft RAIL en dat al sinds 1985. Foto’s: Emanuel Damsteeg – Treinennieuws.nl

Nog een keertje de Siberië Express in Z-Spoor

1 Comment

  1. Ik vind Rail echt een hoogtepunt waar ik elk jaar weer naar uitkijk.
    Vrijdag was het niet zo druk, beregezellig en een hoop te zien. Jammer dat er niet zo veel Engelse banen waren, die vind ik over het algemeen echt de moeite waard.
    Geweldig het spoor Z aanbod dit jaar, erg leuk! Nog maar 360 nachtjes!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.