EC akkoord met fusie Eurostar en Thalys

Advertentie

Thalys

Gisteren, dinsdag 29 maart 2022, heeft de Europese Commissie bekend gemaakt dat zij akkoord gaan met de fusie tussen Thalys en Eurostar. De fusieplannen zijn niet van gisteren maar zijn door de coronapandemie vertraagd.

Het Franse SNCF is een belangrijke aandeelhouder van Thalys. Naast Thalys heeft de Société Nationale des Chemins de fer Français, zoals de Frans Spoorwegmaatschappij SNCF voluit heet, al de controle over Eurostar.

De SNSF zal hoofdaandeelhouder worden van de samenwerking met een hoofdkantoor in het Belgische Brussel. Het Belgische NMBS zal ook een flink aandeel krijgen in deze samenwerking.

Thalys als merknaam

Thalys is vele jaren een bekende merknaam. In de volksmond is trein naar Parijs of Disneyland al jaren lang “de Thalys naar Parijs”. Hoe gaat dat nu verder met de merknaam? Helaas zal de naam in de toekomst dus verdwijnen en zal binnenkort vervangen worden door Eurostar, net als de trein naar Londen. Hiermee komt de merknaam Thalys binnenkort dus te verdwijnen.

Treintickets Londen & Parijs

De laatste maanden zien de bedrijven de kaartverkopen weer stijgen en zitten reizigersaantallen weer in de lift. Voor de Coronapandemie leek de internationale treinreis al een opmars te gaan maken maar dat werd wegens de pandemie flink de kop in gedrukt wegens alle maatregelen. Nu er langzaam verbeteringen optreden lijkt de trend wederom opgepakt. Reizigers willen graag duurzaam en comfortabel internationale treinreizen maken.

De nieuwe spoorwegcombinatie zal zeker garen spinnen op de trajecten tussen Brussel, Londen en Parijs. Treintickets voor Eurostar koopje eenvoudig bij NS International.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

1 Comment

  1. Fijn dat het (inter) nationale OV vervoer weer aantrekt en dat de bedrijven Thalys en Eurostar als een nieuw team mogen gaan samenwerken. Het verplichte mondkapje is sinds afgelopen woensdag 23 maart 2022 in Nederland opgeheven, alleen telt niet nog niet voor het buitenland. Als heel Europa weer zo goed als normaal is als voor de Corona-periode, zullen de reizigers wel meer toenemen. Jammer blijft wel dat de Ski Thalys voor veel landgenoten erg vroeg vertrekt en niet op de tijden van de Zon Thalys. Dan zullen er meer personen uit ons kleine land ook van deze trein gebruik kunnen maken. Hopelijk gaat de frequentie van Eurostar Amsterdam-Londen gestaag omhoog, dan wel of niet met tussenstop bij Brussel Zuid/Midi. Lille Europe kan misschien om en om een stopplaats blijven in beide richtingen. De treinen van de nu nog aparte bedrijven zijn verder zeer comfortabel en hebben een mooi design aan binnen en buitenkant.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.