Duizenden Engelandreizigers gingen u al voor

Advertentie

Treintickets naar Londen, zijn nog steeds te boeken voor de Olympische Spelen 2012, maar wees er wel snel bij, want op=op! Vanaf 21 juni j.l. is er de mogelijkheid om door middel van een voorinschrijving uw reisschema te kiezen naar de Olympische Spelen. Het kenbaar maken van uw keuze is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Beslis snel, want het actietarief van € 139 is beperkt beschikbaar! Als Partner in Sport van NOC*NSF brengen de Hispeed en Eurostar u graag snel en comfortabel in 4 uur en 47 minuten van Amsterdam (met één overstap op Brussel Zuid van minimaal 30 minuten o.a. voor passen controle. De Eurostar hogesnelheidstrein rijdt door de Kanaaltunnel tussen Brussel en Londen. De veiligheidseisen voor deze treinreis zijn hoger dan andere internationale treinreizen in Europa. Hierdoor heeft u te maken met een inchecktijd. U dient minimaal 30 minuten voor vertrek vanuit Brussel, of op de terugweg vanuit Londen, ingecheckt te zijn. Wanneer u online bij NS Hispeed uw treinticket naar Londen boekt, wordt hier automatisch rekening mee gehouden.) naar hartje Londen – St. Pancras International, het prachtig gerenoveerde station, om uw favoriete sportwedstrijd bij te wonen tijdens de Olympische Spelen van Londen of om de sfeer van een Olympische stad te proeven. Maar voor de treinennieuwslezer is er meer dan het sportevenement. De treinreis vanuit Nederland naar hartje Londen is al een belevenis. Denk maar eens aan de rit door de langste spoortunnel onder water door. Deze “oversteek” duurt slechts 21 minuten. Het prachtige St. Pancras station, het eindpunt van de Eurostar moet u beslist rustig bekijken.

Vervoer in Londen door Abellio

De Nederlandse Spoorwegen hebben onlangs een belangrijke rol gekregen in het vervoer tijdens de Olympische Spelen volgend jaar in Londen. De dochteronderneming Abellio heeft de aanbesteding gewonnen, voor het spoorvervoer ten noordoosten van Londen. Hiermee is NSAbellio tijdens de Olympische Spelen volgend jaar, een belangrijke schakel van en naar het Olympische Park. Het Greater Anglia-netwerk, waar Abellio zal gaan rijden, brengt Abellio langs belangrijke Engelse plaatsen als Stansted Airport, de havenstad Harwich, Cambridge en Liverpool Street Station, in hartje Londen.
Abellio zal vanaf februari 2012 het vervoer tweeëneenhalf jaar lang mogen uitvoeren. Mocht Abellio in deze periode een succes blijken, dan bestaat de kans dat het contract in de zomer van 2014 met 15 jaar zal worden verlengd. Abellio verwacht met de dienst twee miljoen passagiers per week te zullen vervoeren en 45.000 diensten per maand te laten rijden.
Het Britse ministerie van Transport heeft voor Abellio gekozen, vanwege de verbeteringen die het bedrijf heeft beloofd. Zo heeft Abellio laten weten de service naar de klanten toe te willen verbeteren, de stations op te knappen en het communicatiesysteem te verbeteren.

London Transport Museum
Iets wat zeker ook de moeite waard is te bezoeken, is het museum in de Engelse hoofdstad over het erfgoed van het vervoer in het London Transport Museum. Dit museum geeft u een inzicht in het verleden van de ontwikkeling van het specifieke Londense vervoer.

 

Londen 2012 cityguide
Gratis Londen 2012 stadsgids. In aanloop naar de Spelen is Londen al volop in beweging. De leukste tips vindt u in de gratis Londen 2012 cityguide. Deze kunt u downloaden als u aangeeft wanneer u naar Londen vertrekt, wordt de informatie daar op aangepast.