Duitsland neemt duurzame trein in gebruik

Advertentie

Tussen Berlijn en Stuttgart rijdt een nieuwe, duurzame trein. De trein van Locomore werd mogelijk gemaakt door middel van een crowdfunding-campagne en maakte eerder deze maand zijn eerste testrit.
Duurzame trein
Locomore zet zich in om een goedkoper en duurzamer alternatief te bieden voor Deutsche Bahn, de grootste spoorwegmaatschappij van Duitsland. De nieuwe trein werd gerealiseerd door een campagne op StartNext, een crowdfunding-platform voor Duits sprekende landen.
Het bedrijf heeft een contract afgesloten met Naturstrom AG, waardoor de trein enkel door groene stroom wordt aangedreven. Daarnaast wekt de trein zelf energie op tijdens het remmen, dat gedistribueerd wordt aan treinen in de nabije omgeving. De trein zal tussen Berlijn en Stuttgart gaan rijden en stopt daarnaast in Frankfurt en Hannover.

Duurzame producten
Locomore wil er met de nieuwe trein voor zorgen dat meer mensen voor de trein kiezen, in plaats van de auto. Het introduceert dan ook verschillende initiatieven, waarmee het treinreizen aangenamer hoopt te maken. Zo biedt het bedrijf een schare aan voedselproducten aan tijdens de treinreis, die allemaal fair-trade en biologisch verantwoord zijn. Ook kunnen passagiers kiezen voor zogeheten thema-coupés, waar mensen met dezelfde interesses bij elkaar kunnen zitten. Hiermee hoopt Locomore de sociale interactie in treinen te bevorder

Door: verslaggever Hidde Middelweerd