Druk Spoor weekeinde

Advertentie

speldjes
De vijf “175 jaar Spoor” pins die onze redactie verzamelde

Morgen is het zover. Eurospoor 2014 opent de deuren voor drie dagen modelspoor plezier. Tijdens de SpoorParade kwamen wij er achter dat er wel acht verschillende 175 Jaar Spoor Pins zijn. EurospoorWilt u de allemaal hebben, kijk dan op de bijna 1 kilometer lange modelspoormarkt van Eurospoor of er pins/speldjes te koop liggen die u niet heeft.
Nog een manier om de pins kompleet te krijgen is om zaterdag even naar de NVBS winkel (Passie voor het Spoor) in Amersfoort te gaan, zij hebben dan vermoedelijk de restanten van de Pins binnen gekregen.
Verkoopprijzen vanaf 2 euro, en wat meer voor de zeldzame zwart/groene en de originele pins voor NS-personeel. Overigens: zaterdag is de winkel van de NVBS extra opening (11-13 uur)
Railquiz 2014
Ook in dit jubileumjaar van het Spoor is er weer een NVBS Railquiz. Over 175 jaar spoor valt heel wat te weten en te vragen en ook de tram draait al lang genoeg mee om vele wetenswaardigheden op te leveren. Stel uw spoorse kennis op de proef op zaterdagmiddag 25 oktober in NVBS Centraal te Amersfoort, aanvang 13.00 uur. Aanmelding is zowel individueel als in teamverband mogelijk. Er worden twee vragenrondes gehouden, eerst een ronde voor teams, daarna een individuele ronde.
Teams van drie of vier personen kunnen zich opgeven onder vermelding van teamnaam en de namen van de teamleden. Individuele deelnemers hoeven allen hun naam door te geven, zij kunnen ter plekke nog een team vormen om aan de teamronde deel te nemen. Aanmelden kan hier . Deelname is gratis!