Drie (Kerst) boek aanraders

Advertentie

Berigt aan de heeren reizigers behandelt 400 jaar openbaar vervoer in Nederland. Dit boek van Brouwer, Van Kesteren en Wiersma gaat over de ontwikkeling van het openbaar vervoer in ons land. Het boek begint met een zoektocht naar het oudste openbaar vervoer. De auteurs laten zien dat de vraagstukken van nu van alle tijden zijn. Ook in de zeventiende eeuw werd nagedacht over de relatie tussen overheid en vervoerder, over de ontwikkelfunctie. Perioden met veel bemoeienis en met nagenoeg geen regels wisselden elkaar af. En ook de relatie tussen vervoerder en reiziger is in essentie niet veranderd: vervoerders proberen in te spelen op de vervoerbehoeften en rekenen een redelijk tarief. Onderwerpen als concessieverlening, ketenbenadering, reisinformatie, tariefstelling, rol van de overheid, omgaan met innovaties en concurrentie zijn rode draden in de geschiedenis van het openbaar vervoer. Het zijn de hoofdonderwerpen in dit boeiende en rijk geïllustreerde boek. Bij alle gegevens zijn bronvermeldingen opgenomen; zo is gemakkelijk de weg te vinden naar publicaties met meer gegevens. Het boek bevat een uitgebreide literatuurlijst. Bekijk hier alvast een deel van de uitgave:

Titel: Berigt aan de heeren reizigers
Auteurs: Piet Brouwer, Gerard van Kesteren m.m.v. Antia Wiersma
Prijs: 69,95
ISBN: 9789012114806

Engelse Stoom herinneringen: “Memories of Steam” Een samenvatting in woord en beeld van de gloriedagen van Engelse stoomtreinen worden tot leven gebracht in dit rijk geïllustreerde boekwerk. Verhalen, veel foto’s en tekeningen vanuit het grote stoomlocomotieven tijdperk. Honderden glorierijke foto’s van treinen, stations, personeel en passagiers, brengt de lezer terug naar de tijd van toen. Een ware herinnering van de tijd van het Engelse vervoer. Alles wordt behandeld. Het spoorwegbedrijf, architectuur, wachtkamers, winkels, kaartjesinspecteur, het netwerk van de Spoorweg, de tunnels, de bruggen. De spoorwegen in Oorlogstijd – troepenvervoer, het bombarderen in oorlogstijd, boottreinen naar Europa. Kortom alles over het Engelse spoorbedrijf van toen. Een aanrader voor Kerst.
Boek met harde kaft (256 pagina’s) ISBN-10: 0715329561 ISBN-13: 9780715329566
Hier kunt u een indruk krijgen en bestellen:

Het derde boek wat wij onder de aandacht willen brengen is een boek speciaal voo onze modeltrein liefhebbers: Modeltreinen – Ideeën- en Projectenboek Het zogenoemde superen en verouderen van voertuigen vormt een haast onbegrensd werkterrein voor elke modeltrein bouwer. Het varieert van het uitmonsteren of verfraaien van de locomotieven en wagons aan de hand van het echte voorbeeld tot het realistisch nabouwen van sporen, seinen en loodsen. Ook de modelhobbyist die nauwelijks nog weet te bedenken wat hij aan zijn spoorlijn zou kunnen verbeteren, kan zo nieuwe ideeën en projecten vinden. In dit boek worden de basisprincipes van het verouderen en superen uiteengezet en de materialen die hiervoor geschikt zijn beschreven. De besproken technieken zijn gemakkelijk zelf toe te passen en een groot aantal foto’s verduidelijkt de afzonderlijke werkstappen. Met de ervaring die u hierbij in de praktijk opdoet, zult u vanzelf steeds meer oog krijgen voor allerlei varianten van de technieken. Hierdoor zijn de mogelijkheden van dit boek eindeloos…

Een kleine selectie uit de besproken onderwerpen:
* Spooraanleg, bovenleiding, seinen
* Goederenwagons verouderen en superen
* Een locomotiefloods bouwen en schilderen
* Personenrijtuigen verouderen en uitmonsteren
* Locomotiefonderhoud

Deltas artikelnummer: DTBO01673 – ISBN13 :  9789044701678. Meer info vindt u hier