Drie boeken voor onder de Kerstboom

Advertentie

Trams 2020

De tram is helemaal hot. Het jaarboek TRAMS 2020 zeker ook. Het geeft een overzicht van de ontwikkelingen op tramgebied in Europa. Per land worden de steden behandeld waar het tramnet is gewijzigd en/of uitgebreid. Stad voor stad worden de nieuwtjes besproken en met prachtige foto’s allemaal in kleur, zodat u ook weet wat de stads besturen willen laten zien. Aanbevolen voor iedereen die een up-to-date overzicht op prijs stelt van alle belangrijke ontwikkelingen op tramweggebied binnen Europa. Een boek om heerlijk weg te dromen tijden een stedentrip en dat niet alleen. Een kerstcadeau bij uitstek.
Afmeting: 15 x 21
Omvang: 272 pagina’s
Uitvoering geheel in kleur
Auteurs: B.A.Schenk – M.R. van den Toorn
Prijs: € 19,-
ISBN: 9789059612266
Bestellen

Metrotrams

In de tweede helft van de twintigste eeuw verwachtte men in Duitsland, maar ook in enkele andere landen, door het explosief stijgende gebruik van de personenauto’s veel van de toepassing van ondergrondse stedelijke openbaar vervoerssystemen. De Metro is in Londen en Parijs het vervoermiddel voor duizenden passagiers per uur.
Omdat volledig onafhankelijke metronetten voor veel steden een maatje te groot, en in elk geval te kostbaar waren ontwikkelde men een tussenvorm tussen metro en tram, die in etappes en naar behoefte tot stad kon worden gebracht . Gaandeweg bleek deze ontwikkeling toch te hoog gegrepen en kwam het geld ervoor minder gemakkelijk beschikbaar. Moderne lagevloertrams , de zogenaamde Lightrail, in autovrije binnensteden bleken tegen aanzienlijk lagere investeringen de beoogde effecten evengoed te kunnen bereiken.
Dit boek geeft een overzicht van wat er in West-Europa en elders op dit gebied tot stand is gebracht en hier en daar nog steeds in uitvoering is. Het wil enige orde scheppen in de veelheid van verschijningsvormen van wat we gemeenlijk de Stadtbahn noemen. Het wordt goeddeels aan de lezer overgelaten hoe hij de betekenis van dit alles inschat.
Een pdf met een aantal voorbeeldpagina’s met lage resolutie foto’s laat zien wat voor soort boek het is. Inclusief de inhoudsopgave en geeft een indruk van het boek.
Afmeting: 21 x 29,7
Uitvoering: gebonden
Omvang: 144 pagina’s
Auteur: H. van t Hoogerhuis
Prijs: € 29,90
ISBN: 9789059611757
Bestellen

Railatlas Rotterdam

Trams worden lightrail treinen, Lightrail treinen worden moderne trams. Metro’s vervangen treinen. Kortgeleden werd de trein naar Hoek van Holland een Metro van de RET. Misschien voor diegene die alles over de RET wil weten is, of je nu Rotterdammer bent of niet, het boek Railatlas Rotterdam een mooie kerstwens voor onder de boom.
Over de infrastructuur van het Rotterdamse tramnet is nog niet veel geschreven. Bij een eerste verkenning bleek dat daarover slechts weinig documentatie bestond of bewaard was gebleven. Het verloren gaan van veel (bouw)tekeningen van Gemeentewerken als gevolg van het bombardement van 14 mei 1940 maakte dat ook voor dit onderzoek naar de historie vele andere wegen moesten worden bewandeld. Het reconstrueren van het Rotterdamse tramnet door de jaren heen werd daarom een heuse zoektocht waarbij vele puzzelstukjes op de juiste plaats moesten worden gelegd. Het is de auteur geluk om een prachtig boek te maken over de geschiedenis van de RET

 

 

 

 

 

Afmeting: 21 x 29,7
Uitvoering: gebonden
Omvang: 352 pagina’s
Auteur: T. van Eijsden
Prijs: € 39,90
ISBN: 9789059612280

Bestellen