Doet u ook mee? Deel 2

Advertentie

Wij hebben vermoedelijk het Vlaamse bericht niet goed vertaald. Hier onder de reactie van het Modelspoor Magazine uit België.

Bericht: Beste,

Op uw website plaatst u de aankondiging van onze diorama en mini-baantjes wedstrijd. Dat vinden we uiteraard een fijn initiatief van u.

Na het lezen van het artikel zou ik u er op willen wijzen dat u de indruk geeft dat de mini-baantjes wedstrijd zich beperkt tot hele kleine baantjes in een kleine schaal. Niets is minder waar. De deelnemers aan deze wedstrijd, die al voor de zevende maal wordt georganiseerd, krijgen veel meer vrijheid. Het onderwerp, schaal en tijdperk van het mini-baantje zijn vrij. Het mini-baantje moet een zinvol spoorverkeer uitbeelden met bewegend spoorelement. De gebruikte schaal is dus vrij te kiezen. Wel mag het zichtbare gedeelte van het mini-baantje in om het even welke schaal 7500 cm² niet overschrijden (kleiner mag). Dat is dus veel groter dan de A3 van de dioramawedstrijd. Elke grondvorm is toegelaten en er mag in verschillende niveaus gewerkt worden. De maximale oppervlakte, hierboven aangegeven, van het mini-baantje is zonder fiddle-yard, rondgaand spoor of schaduwstation, voor zover deze onzichtbaar voor het publiek zijn en het geheel past binnen een rechthoek van 2,5 (voorzijde) x 1,5 (diepte) meter. Elke deelnemer zal in de zaal een oppervlak van exact 2,5 x 1,5 meter ter beschikking hebben, waarbij de langste zijde langs het wandelpad ligt.

Indien u nog vragen heeft over de wedstrijd of de expo zelf mag u me steeds contacteren. Mail adres: redactie@modelspoormagazine.com Lees eerst de website: https://www.modelspoormagazine.be/

Hartelijke groeten,

Luc Dooms

Eindredacteur Modelspoormagazine en Spoorwegjournaal

Organisator van de Grote Modelspoor Expo