Doet u ook mee?

Advertentie

Foto’s: Treinennieuws.nl

In het najaar van 2020 organiseert het grootste Belgische Modelspoormagazine en Spoorwegjournaal, zijn tweejaarlijkse Modelspoorexpo. Dit evenement is al jaren het grootste en belangrijkste modelspoorgebeuren in België en voor deze tiende editie willen ze er iets heel speciaals van maken voor en door de modelspoorder uit België en omliggende landen. U kunt er ook bij zijn als deelnemer aan één van hun wedstrijden! Lees er alles over in het Modelspoormagazine dat bij iedere Tijdschriftenhandelaar dat zowel in het Nederlands als in de Franse taal te koop is of online. 

Dus ook in 2020 is er weer een grote Diorama wedstrijd tijdens de Modelspoor Expo in Leuven (België). Denk eraan alleen diorama’s die nog nooit publiekelijk werden getoond of in vakbladen werden gepubliceerd komen in aanmerking. Het onderwerp en tijdperk van het diorama zijn vrij, maar vanzelfsprekend betreft het wel een thema dat verband houdt met de spoorweg in ruime zin. Er moet verplicht een tram- of treinspoor aanwezig zijn alsook minstens een spoorvoertuig of een deel hiervan. De gebruikte schaal is vrij te kiezen. De maximale oppervlakte is die van een A3, kleiner mag natuurlijk wel maar niet groter. De hoogte is beperkt tot 42 cm. Het diorama mag los gepresenteerd worden, ofwel in een ‘kijkdoos’. De inschrijvingen zijn kosteloos en dienen te gebeuren voor 1 november 2019. Inschrijven kan online via het inschrijvingsformulier op de website of door een mail te sturen naar redactie@modelspoormagazine.be
Of op de ouderwetse manier mag: een brief per post naar Modelspoormagazine, Leonarduslaan 10, B-2960 Brecht. Het diorama moet op naam staan van een vereniging, ofwel op naam van 1 of 2 bouwers.

De sluitingsdatum van de wedstrijd is zaterdag 17 oktober 2020.

Op die dag, tussen 8.30u en 9.30u dient u uw diorama in de Brabanthal in Leuven af te leveren en op te stellen. Op zondag 18 oktober 2020 na sluiting (17 uur) kan het diorama terug mee naar huis genomen worden. De organisatie geeft per diorama 2 toegangsbadges voor het weekend. De beoordeling gebeurt door het publiek op 17 en 18 oktober 2020 tijdens de 10de Modelspoorexpo. De winnaars ontvangen een mooie prijs. De winnende diorama’s zullen ook worden gepubliceerd in Modelspoormagazine. Natuurlijk mogen Medewerkers aan Modelspoormagazine en hun familieleden niet meedoen.
Vragen en antwoorden aangaande de wedstrijd en dit reglement gebeuren per mail aan redactie@modelspoormagazine.com

Ook hele kleine Mini-Baantjes

Spoor T minibaantje tijden Eurospoor

Dus de kleinste modelspoorschaal Spoor T (T3- T-Gauge- Spurdrei) van nu (de helft kleiner dan Z) en dus bijzonder geschikt voor een mini-Baantje, kan meedoen. Ook hier geld alleen mini-baantjes die nog nooit publiekelijk werden getoond of in vakbladen gepubliceerd komen in aanmerking. Lees goed de voorwaarden op op de site.
Tijdens de Grote Modelspoorexpo op 17 en 18 oktober 2020 dienen de deelnemers aanwezig te zijn om hun mini-baantje te bedienen. De organisatie voorziet per minibaantje 2 toegangsbadges per dag voor de expo, zodat op beide expodagen telkens 2 personen het baantje kunnen bedienen.
Ook hier is de beoordeling zowel door de vakjury als het publiek op 17 en 18 oktober 2020 tijdens de 10de Grote Modelspoorexpo. Voor de winnaar van het publiek is een speciale ‘publieksprijs’ voorzien.
De jury zal bij zijn beoordeling rekening houden met: de algemene indruk van het baantje, de verzorgde afwerking en presentatie, de aankleding van het landschap met eventueel passende gebouwen, het gebruikte rollend materieel, het sporenplan en de originaliteit, alsook het schilderen en verweren van gebouwen, kunstwerken en rollend materieel. Op al deze onderdelen geven de juryleden een score die dan samengeteld de totaalscore van het minibaantje oplevert. Elk element heeft dus een vooraf bepaald gewicht in de eindbalans. Bijzondere aandacht verdient het rijden van de spoorvoertuigen. Het betreft een baantje en geen diorama! Enige beweging is een vereiste.
Vragen en antwoorden aangaande de wedstrijd en reglement kan per mail aan redactie@modelspoormagazine.com