Dit komt allemaal op de rails

Advertentie

Foto boven de CAF Sprinter. Foto: NS

Wat het grote nieuws op de perspresentatie volgende week nog moet zijn, weten wij niet. De heer Roger van Boxtel zegt in de Telegraaf van hedenmorgen eigenlijk het grootste nieuws voor de Reiziger al. Het is en opsomming van wat Treinennieuws.nl de laatste maanden steeds in vrijgekomen berichten publiceerde.

Samengevat zet de NS vele nieuwe treinen op de rails, zoals de Sprinters van Stadler en CAF en de treinen van Alstom. Dat brengt de totale aantal treinen in 2022 op van 2966 naar 4077 ruim een derde meer. Het aantal treinreizigers stijgt naar verwachting tot 22,5 miljard per jaar.
Dat zegt Roger van Boxtel, de topman van de NS, zaterdag tegen de Telegraaf, wat natuurlijk op internet door alle andere kranten wordt overnemen. Maar Nederland zal toch hopeloos vastlopen, want al deze nieuwe treinen zijn echter niet genoeg”. ProRail maakt zich zorgen over een tekort aan opstelplaatsen. Zij zijn druk bezig om parkeerplekken te creëren, volgens een woordvoerder.
Zoals treinenieuws.nl reeds publiceerde heeft de NS 58 Flirt-sprinters, 118 CAF-sprinters en 79 Alstom-intercity’s die geschikt zijn voor de hoge snelheidslijnen besteld.

Tekening Alstom HSL-Trein waar men in Polen over ongeveer 3 maanden met de productie start.