Dit is waarom je met de trein naar je werk zou moeten reizen

Advertentie

Werken dat moeten we natuurlijk allemaal. Waar de één op slechts een paar minuten lopen of fietsen van zijn of haar werk woont, geldt dit voor de ander niet. Zo zijn er ook ontzettend veel mensen die dagelijks meer dan een uur in de auto zitten om uiteindelijk op het werk aan te komen. Omdat het op de wegen in ons land steeds drukker wordt en we ook bezig zijn met het verminderen van de uitstoot van Co2, is het reizen per trein een goed alternatief. Omdat de voordelen enorm zijn, hebben we er een aantal voor je uitgehaald, die we in dit artikel graag verder met je willen bespreken. We zijn er namelijk van overtuigd dat wanneer je hier serieus over na gaat denken, je zeker wilt overwegen om ook eens met de trein naar je werk te gaan.

Je komt tot rust

Het klinkt misschien gek, maar wanneer je met de auto naar je werk rijdt, ben je natuurlijk de hele weg gefocust. Reis je met de trein, dan is dat niet het geval. grootste voordelen van reizen met de trein is de mogelijkheid om te ontspannen en tot rust te komen terwijl je onderweg bent. In tegenstelling tot autorijden, waarbij je constant alert moet zijn en je aandacht op de weg moet houden, kun je in de trein een boek lezen, muziek luisteren of zelfs een dutje doen. Dit kan helpen om je geest te kalmeren en je voor te bereiden op de werkdag, of om juist te ontspannen na een lange dag op kantoor. Zo kun je bijvoorbeeld onderweg alvast rustig je huidige zorgverzekering vergelijken via de zorgvergelijker van https://www.pricewise.nl/, zodat je thuis echt vrij bent en niets meer hoeft te doen.

Je reisverzekering vergelijken voorkomt spanning en stress

Zit je regelmatig in de auto, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe druk het op bepaalde momenten van de dag is op de weg. Reizen met de trein is daarom over het algemeen minder stressvol is dan autorijden. Files, verkeersopstoppingen en ongevallen kunnen allemaal leiden tot vertragingen en extra stress op weg naar het werk. In de trein heb je hier geen last van, aangezien het spoorwegsysteem over het algemeen goed georganiseerd is en minder gevoelig voor vertragingen. Daarbij komt ook dat je bijvoorbeeld ook prima met de trein naar het buitenland kunt reizen. Dit kan zowel zakelijk, als voor vakantie. Ga je op vakantie met de trein, dan is vooraf je reisverzekering vergelijken wel aan te raden, zodat eventuele kosten door vertraging of het verlies van bagage wel wordt vergoed.

Beter voor het milieu

De laatste reden en misschien ook wel de belangrijkste, is dat het reizen per trein minder Co2 uitstoot per persoon, dan wanneer dezelfde hoeveelheid mensen de auto zou pakken. Vooral in de huidige tijd, waarin we met elkaar er alles aan doen op de uitstoot van Co2 te reduceren, is het zeker het overwegen waard om eens wat vaker de trein te pakken. Uiteraard moet het ook logistiek wel te doen zijn, aangezien niet iedereen de luxe heeft om met de trein te kunnen reizen naar zijn of haar werk.

berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.