Deze zomer eindelijk de V250 op de rails

Advertentie

UTRECHT – Op de persconferentie van NSHispeed in het voor NSHispeed in toepasselijke kleuren ingerichte Queen’s Restaurant, onderdeel het Beatrix Theater in Utrecht, maakte Maarten Spaargaren commercieel directeur, bekend, als alles goed gaat, kan Fyra, de hogesnelheidsdienst van NS Hispeed, vanaf eind 2011 met de eerste echt snelle treinen rijden. Na jaren van vertraging gaat eind dit jaar dan toch echt gebeuren. De eerste hogesnelheidstrein van de NS in dienst te zien rijden. In het oorspronkelijke plan hadden de V250 treinen al over het HSL-traject moeten rijden, maar door vertragingen bij zowel de oplevering van het traject, als de levering van de Italiaanse treinen gebeurt dat pas vanaf eind dit jaar. NS Hispeed zegt dat de eerste zogenoemde V250-trein van AnsaldoBreda in de zomer officieel overhandigd wordt, waarna proefritten worden gehouden. Eerst zonder en dan met passagiers. ,,Als het aan ons ligt rijden in december van dit jaar de eerste hogesnelheidstreinen van Fyra samen met Thalys over de HSL”, aldus NS Hispeed. De snelle treinen worden gefaseerd ingevoerd.

Vanaf 4 april 2011 gaat de Fyra in 1 uur en 8 minuten naar Breda rijden. Daarmee komen Amsterdam en Breda op iets meer dan een uur reizen van elkaar te liggen. Met de aansluiting van Breda op het hogesnelheidsnetwerk ontstaat een hoogwaardige verbinding tussen Brabant en de Randstad die klanten in staat stelt om snel en comfortabel te reizen. Foto: NSHispeed

5 Comments

  1. Beste Bart,

    Wij vonden de eco4 ZEFIRO van Bomdardier ook mooier

  2. Wat een lelijke trein. Wie kan er nu voor zoiets lelijks gekozen hebben…

  3. Helaas,ik kan dit treinstel ook niet mooi vinden! Wie ontwerpt zo.n trein? Vooral die kop lijkend op een eend vind ik zeer matig!Er zijn heel wat mooiere modellen te vinden!

  4. Dan moeten ze hem maar geel spuiten en de bijnaam eendekop geven

    Ik vind ook de andere treinen mooier. bijvoorbeeld benelux serie 189 of de beneluxhondekoppen.

  5. de ALP45 vind ik veel mooier dan de V250, ze zouden de ALP moeten kopen :p

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.