Deutsche Bahn doopt ICE tot ‘Europa/Europe’

Advertentie

Het stond al op onze Facebook groep pagina. Of de ICE naar Berlijn ook binnenkort ook Europa/Europe gaat heten, moet nog bekeken worden. Maar nu heeft de Deutsche Bahn afgelopen woensdag op station Brussel Zuid/Midi in aanloop naar de Europese verkiezingen een ICE-hogesnelheidstrein ‘Europa/Europe’ gedoopt. Dit werd gedaan door Deutsche Bahn-topman Richard Lutz, vicevoorzitter Maroš Šefčovič van de Europese Commissie, Belgische minister van Mobiliteit François Bellot en NMBS-directeur Sophie Dutordoir van NMBS.

De gedoopte trein is een ICE 3 ingezet op de verbinding Frankfurt / Main-Keulen-Brussel. Deutsche Bahn breidde in april het dagelijkse aanbod tussen Frankfurt en Brussel uit met een extra treindienst rond lunchtijd, waardoor er iedere twee uur treinen rijden tussen de steden. De ICE-treinen rijden tot zeven keer per dag in beide richtingen. Richard Lutz: “Met onze grensoverschrijdende verbindingen brengen we de mensen van Europa elke dag bij elkaar. Dit maakt de spoorwegen ambassadeurs van ‘het Europese idee’. Mobiliteit en logistiek zijn de levensader van onze samenleving.”
Maroš Šefčovič: “Steeds meer burgers willen punctueel, betrouwbaar en op een milieuvriendelijke wijze door Europa reizen. De nieuwe ‘Europese trein’ tussen Brussel en Frankfurt voldoet aan deze wens. Snelle verbindingen tussen onze grote steden over de landsgrenzen heen.”

Uitbreiding aanbod
François Bellot: “Deze uitbreiding van het aanbod tussen onze twee landen onder de naam ‘Europa’ komt tegemoet aan de behoeften van onze burgers, die dagelijks profiteren van hun manier van leven, werken en reizen, dankzij de nauwe banden tussen onze landen binnen de Europese Unie.” Hij bedankte de Duitse en Belgische spoorwegondernemingen voor de goede samenwerking die het mogelijk maakte om deze verbinding tot stand te brengen.
Sophie Dutordoir: “De Europese spoorwegen hebben een centrale sociale missie. Vooral in de huidige situatie, die gekenmerkt wordt door verkeerscongestie en de strijd tegen klimaatverandering, biedt het spoor meer dan ooit een veilige, duurzame, comfortabele en concurrerende mobiliteitsoplossing. Het is een echt alternatief voor auto’s en korte vluchten.”
Bron Deutsche Bahn en SpoorPro – foto: DB.

1 Comment

  1. Prachtige verbindung inderdaad.
    Alleen jammer dat om 18u25 (zondags 20u25) de laatste ICE al uit Brussel vertrekt….
    Als je een dagje Brussel wilt doen vanuit bv. Aachen of Köln vind ik 18u25 wel erg vroeg om alweer te vertrekken…..

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.