Depot voor Thameslink treinen opent deuren

Advertentie

test thameslink
Testrit met de Thameslink metro trein voor Londen

Vandaag, werd officieel de nieuwe Siemens en Govia Thameslink Railway (GTR) depot geopend door de Britse staatssecretaris van Verkeer Patrick McLoughlin in Crawley, West Sussex. Speciaal gebouwd voor de nieuwe Thameslink treinen, die wij van Treinennieuws.nl al mochten bewonderen bij Siemens, werd depot gebouwd op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Londen. Siemens investeert ongeveer 400 miljoen euro in de bouw van twee depots. Een tweede gelijkaardige hi-tech trein centrum is momenteel in aanbouw in Hornsey, ten noorden van Londen, en is in de zomer van 2016 klaar volgens de planning.
“Het is een belangrijk onderdeel van onze toewijding aan onze klanten. Belangrijk voor ons is voorspellend onderhoud – we willen storingen te voorkomen voordat ze zich voordoen. En onze nieuwe Thameslink treinen en het depot zijn ontworpen en gebouwd op basis van die aanpak. Zij zullen rolmodel zijn voor Siemens projecten over de hele wereld “, zegt Jochen Eickholt, CEO van Siemens Mobility Division tijdens de opening.

Het depot is het resultaat van intensieve samenwerking tussen Siemens, exploitant Govia Thameslink Spoorwegen (GTR) en infrastructuur spoorwegmaatschappij Network Rail. In de toekomst zal het depot een belangrijke rol spelen in het garanderen dat treinen betrouwbaar op dit drukke stuk van de Thameslink netwerk dat de Britse hoofdstad doorkruist. De nieuwe klasse 700 treinen Desiro City zal hier onderhouden worden. In feite is het depot al de thuisbasis van de eerste twee treinen van de nieuwe Thameslink vloot die momenteel in gebruik worden genomen.

De introductie van de nieuwe 12- en 8-wagen Klasse 700 treinen zullen aanzienlijk de capaciteit verhogen. Eind 2018 zullen de 115 nieuwe klasse 700 treinen in gebruik genomen zijn. Deze treinen zullen ook de eerste in Europa met het European Train Control System (ETCS) en automatische besturing van de trein (ATO) apparaten te gebruiken, garanderen de passagiers een veiligere, meer betrouwbare service op alle routes. Foto: Treinennieuws.nl