Denk er straks aan

Advertentie

rail away 56 eoDenk er vanavond aan, op NPO2 om 19.20 de eerste aflevering van de Braziliaanse week van Rail Away. Sinds vrijdagavond is er alleen van sport uit Rio, dus voor de treinliefhebber wordt het tijd om het land eens anders te bekijken. Via het spoor maken we de hele week kennis met dit Zuid-Amerikaanse land. De EO zendt vijf nieuwe afleveringen van deze populaire serie uit.
Via bijzondere treinroutes maken we op een andere manier kennis met dit land. Brazilië is rijk aan grondstoffen, historie en cultuur. Deze zijn mede bepalend geweest voor de aanleg van de treinroutes. De treinen passeren prachtig bewaard gebleven koloniale mijndorpjes en we kunnen kennis maken met de kleurrijke geschiedenis en cultuur van Brazilië. De serie wordt afgesloten met een spooravontuur door het bruisende Rio de Janeiro, gast-stad van de Spelen. Voor al die mensen die al klaar zijn met de sportzomer, maar wél graag meer willen zien van Brazilië, zijn deze nieuwe afleveringen van Rail Away een welkom alternatief. Zoals de filmers van deze serie, ons een treinreis laten beleven is uniek. Maar ook de commentaarstem van Bob van der Houven is uniek bij deze serie. Hij heeft precies de stem die bij deze serie hoort. Trein- en reisliefhebbers kunnen al dertig jaar genieten van de rustgevende en inspirerende treinroutes uit de hele wereld via Rail Away. Ook dit jaar dus er een nieuw reeks, waarvoor het Olympische gastland Brazilië werd uitgekozen als filmlocatie.
Treinliefhebbers, maar ook reislustige onder ons, kunnen al jaren genieten van deze rustgevende serie met treinroutes uit de hele wereld. Voor mening een is deze serie ook inspiratie voor een heerlijke vakantie. Als je dan in het land komt, heb je het gevoel dat je al eens eerder bet geweest. Zo laat Rail Away je het beleven. Mocht je de DVD ook in je eigen kast willen hebben, dan kan je hem bestellen bij BOL.com of de EO.