Deense Staatsspoorwegen aan de Vectron-loks

Advertentie

München, 27 maart 2018 – De Deense Staatsspoorwegen (DSB) en Siemens ondertekenden een contract voor de levering van 26 wisselstroom (AC) Vectron-locomotieven. De locomotieven zullen zowel in Denemarken als Duitsland ingezet worden. De oplevering is gepland eind 2020. Het contract met DSB omvat ook het onderhoud van de locomotieven gedurende tien jaar en opties voor de levering van nog eens 18 stuks en een verlenging van het onderhoudscontract met nog eens vijf jaar. De locomotieven worden gebouwd in de Siemens-fabriek in München-Allach.

“Deze order markeert het succesverhaal van onze Vectron-locomotief. Deense staatsspoorwegen investeert in een bewezen product dat staat voor kwaliteit en uitzonderlijke betrouwbaarheid. De Vectron voldoet ook aan de vereisten voor grensoverschrijdende operaties,” zegt Sabrina Soussan, CEO van de divisie Mobiliteit bij Siemens.

De nieuwe locomotieven zullen voornamelijk actief zijn in regionaal transport als tractie-eenheden voor de 113 dubbeldekkers van DSB. De locomotieven hebben een maximumvermogen van 6.400 KW en een topsnelheid van 200 km per uur. De Vectron AC’s zijn ontworpen voor 15 kV / 16,7 Hz en 25 kV / 50 Hz wisselspanningssystemen en zijn uitgerust met het Europese treinbesturingssysteem (ETCS) evenals de PZB / LZB en DK-STM.
Siemens heeft de Vectron al meer dan 670 keer verkocht, aan 37 klanten in 15 landen. De vloot van Vectron heeft tot nu toe meer dan 110 miljoen kilometer aan dienst gereden. De locomotieven zijn momenteel gecertificeerd voor gebruik in Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, de Tsjechische Republiek, Finland, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Zweden, Zwitserland en Turkije. Dat is dus bijna geheel Europa.