De VSM mag weer rijden; het sein staat weer op groen!

Advertentie

Het is de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM gelukt om ook deze zomer haar reizigers op een veilige én verantwoorde manier een heerlijk dagje uit te bieden! Na een “vertraging” van 2 maanden staat het sein voor de VSM eindelijk weer op groen.

Weer onder stoom

Op zondag 5 juli 2020 klink de stoomfluit weer voor het eerst dit jaar over de Veluwe. In de periode van 12 juli tot en met 30 augustus rijdt de stoomtrein zelfs elke dag, behalve zaterdag, door het afwisselende Veluwse landschap tussen Beekbergen en Dieren. Meereizen kan vanuit het museumstation Beekbergen om 10:00 uur en 13:30 uur.

Door de juiste maatregelen te treffen mag de VSM haar gasten weer ontvangen in de stoomtrein en in het stoomdepot in Beekbergen. Voor een rit met de trein is een reservering via de website op www.stoomtrein.org verplicht. In de trein en in het stoomdepot zijn de nodige voorbereidingen getroffen, zoals bijvoorbeeld de bekende 1,5-meter maatregelen, gescheiden looproutes, een doorgaande dienstregeling en een maximum aantallen bezoekers.

Stap in de stoomtrein

De reis naar Dieren en terug kan alleen in Beekbergen begonnen worden voor reizigers die vooraf een reservering hebben geplaatst. Als om 10:00u en 13:30u het vertreksein klinkt, zetten de stoker en de machinist hun machtige machine in beweging richting Dieren. Op de stations en halte onderweg kan niet in- of uitgestapt worden. Nadat in Dieren de locomotief aan de andere kant van de trein is aangekoppeld, wordt de terugreis aanvaard over de meer dan 130 jaar oude spoorlijn. Met een rustig gangetje en met regelmatig fluiten bij overwegen bereiken de reizigers het beginpunt Beekbergen. Daar wacht de reizigers nog een verrassing tijdens de depotstop.

Nog meer te beleven

Het station Beekbergen vormt het kloppend hart van dit levende museum. Hier bevindt zich het historische stoomdepot met een imposante collectie stoom- en diesellocomotieven, een kolenkraan, waterkolommen, een draaischijf, klassieke seinpalen, overwegbomen en nog veel meer. De machtige stoomlocomotief wordt losgekoppeld van de trein en rijdt het stoomdepot binnen om kolen te laden en water te nemen. Vanaf het terras van de stationsrestauratie hebben de bezoekers een goed overzicht op de activiteiten in het stoomdepot.

Nieuw bij de VSM

Dit seizoen is er als extra service voor elk gezelschap dat de treinreis met de stoomtrein maakt, een gratis exemplaar van De StoomCourant. Deze nostalgisch vormgegeven krant staat boordevol informatie over de VSM, het gebied waar de stoomtrein door heen rijdt en nog veel meer!
Uniek is de mogelijkheid voor jong en oud, om de krant tot leven te laten komen met de bijbehorende mobiele app. Je zou bijna vergeten uit te stappen! De StoomCourant is met recht een bewaar-exemplaar.

Reserveren en genieten

Reserveer nu voor een treinreis in het verleden en boek uw zitplaatsen op www.stoomtrein.org. Om toch een leuk uitje aan te kunnen bieden, heeft de VSM dit bijzondere jaar de prijzen gereduceerd. De kosten voor de rit vanuit Beekbergen naar Dieren en weer terug zijn €15,00 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. In Beekbergen is voldoende gratis parkeergelegenheid. Op de VSM-website www.stoomtrein.org vindt u alle verdere informatie, inclusief de VSM-maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus.
Stap in en reis mee!

Tekst en foto: Copyright VSM.

1 Comment

  1. Hoe zit het dan tussen de stoker en de machinist? 1.5 meter lijkt mij dan onmogelijk!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.